Tort de vanilie si ciocolata

de Lavinia in Torturi, 27 Ian 2013 | 1674 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 8 oua
  • 250 g zahar
  • 5 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 5 linguri ulei

Crema:

  • 400 ml frisca lichida
  • 300 ml lapte
  • 1 plic creme ole de vanilie
  • 1 fiola esenta de vanilie

Strat de ciocolata:

  • 200 g ciocolata
  • 50 g unt
  • 100 ml frisca lichida

Glazura:

  • 150 g ciocolata
  • 50 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de vanilie si ciocolata:

Pentru blat se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma cu un praf de sare,se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana se topeste zaharul.Se adauga pe rand cate un galbenus,uleiul si faina amestecata cu praful de copt si cacaua cernute in prealabil.Se imparte compozitia in 3 si se coc 3 blaturi intr-o tava (26 cm diametru) tapetata cu hartie de copt timp de 15-20 de min fiecare(testul scobitorii)

Se lasa blaturile la racit si 2 dintre ele se "ung" cu ciocolata topita cu untul si frisca.Cat timp se intareste ciocolata se prepara crema.Intr-un bol se pune laptele,praful creme ole ,esenta si frisca si se bat cu mixerul pana se intareste.


Se pune crema intre blaturi si se da la rece pentru 2-3 ore.Se glazureaza tortul cu ciocolata si se serveste cu mare pofta !

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort de vanilie si ciocolata 200237
retete culinare - Tort de vanilie si ciocolata 200238

COMENTARII (27)

Lavinia 1

27.01.2013, 19:46

Eeeee)

Rocsi 1

27.01.2013, 20:54

Lavinia 1

27.01.2013, 21:55

rocsi

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29