Tort de vanilie si ciocolata

de Lavinia in Torturi, 27 Ian 2013 | 3659 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 8 oua
  • 250 g zahar
  • 5 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 5 linguri ulei

Crema:

  • 400 ml frisca lichida
  • 300 ml lapte
  • 1 plic creme ole de vanilie
  • 1 fiola esenta de vanilie

Strat de ciocolata:

  • 200 g ciocolata
  • 50 g unt
  • 100 ml frisca lichida

Glazura:

  • 150 g ciocolata
  • 50 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de vanilie si ciocolata:

Pentru blat se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma cu un praf de sare,se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana se topeste zaharul.Se adauga pe rand cate un galbenus,uleiul si faina amestecata cu praful de copt si cacaua cernute in prealabil.Se imparte compozitia in 3 si se coc 3 blaturi intr-o tava (26 cm diametru) tapetata cu hartie de copt timp de 15-20 de min fiecare(testul scobitorii)

Se lasa blaturile la racit si 2 dintre ele se "ung" cu ciocolata topita cu untul si frisca.Cat timp se intareste ciocolata se prepara crema.Intr-un bol se pune laptele,praful creme ole ,esenta si frisca si se bat cu mixerul pana se intareste.


Se pune crema intre blaturi si se da la rece pentru 2-3 ore.Se glazureaza tortul cu ciocolata si se serveste cu mare pofta !

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de vanilie si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (27)

Lavinia 1

27.01.2013, 19:46

Eeeee)

Rocsi 1

27.01.2013, 20:54

Lavinia 1

27.01.2013, 21:55

rocsi

COMENTEAZA

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort de post