Tort de vara cu piscoturi si capsuni

de T I M E A in Torturi, 2 Iun 2013 | 59485 vizualizari

 

Va prezint un tort de vara usor si racoros cu piscoturi, budinca si capsuni ca tot e sezonul lor.

 

INGREDIENTE

  • aprox 600-700 gr capsuni
  • 29 buc. piscoturi
  • 1 plic praf de budinca de vanilie
  • 1 plic praf de budinca de capsuni
  • 900 ml lapte
  • 4 linguri zahar
  • Sirop:
  • 6 linguri sirop de zmeura
  • 250 ml apa
  • Ornat:
  • 300 ml frisca lichida
  • 9 capsuni mari
Portii: 14
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de vara cu piscoturi si capsuni:

Pregatim mai intai cele doua budinci. Pentru fiecare budinca in parte folosim 450 ml lapte si 2 linguri de zahar. Fierbem pe rand budincile in doua vase separate si lasam sa se raceasca usor.

Luam o tava de cozonac si o tapetam cu folie alimentara.

Amestecam intr-o farfurie adanca apa si siropul de zmeura, apoi trecem pe rand cate 2 piscoturi prin sirop si le asezam pe fundul tavii.

Peste primul strat de piscoturi punem jumatate din cantitatea de budinca de vanilie. Peste ea asezam jumatati de capsuni, iar peste capsuni turnam jumatate din budinca de capsuni. 

Urmeaza al doilea strat de piscoturi insiropate peste care urmeaza la fel: budinca de vanilie, capsuni si budinca de capsuni. Deasupra punem ultimul strat de piscoturi. Eu ultimul strat l-am pus invers.

Acoperim cu folie alimentara si dam la frigider minim 3 ore. Eu am lasat pana a doua zi.

Scoatem din frigider si rasturnam pe un platou.

Frisca rece o mixam cu mixerul pana se intareste.

Ungem tortul de jur imprejur si deasupra cu frisca. Lasam cateva linguri pentru ornat.

Ornam cu moturi de frisca si cu jumatati de capsuni.

Un tort de vara usor si gustos pe care vi-l recomand cu drag. 

TIPS-URI

1

Piscoturile le puteti insiropa cu orice alt sirop aveti in casa sau daca nu aveti sirop puteti folosi esente

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de vara cu piscoturi si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (47)

T I M E A 1

04.06.2013, 19:57

Miahela de aratat arata bine, nu neg dar desertul e modest, nimic deosebit

T I M E A 1

04.06.2013, 19:57

Angy

babi5 1

06.06.2013, 17:25

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata si sarlota