Tort de vara cu piscoturi si capsuni

de T I M E A in Torturi, 2 Iun 2013 | 16579 vizualizari

 

Va prezint un tort de vara usor si racoros cu piscoturi, budinca si capsuni ca tot e sezonul lor.

 

INGREDIENTE

  • aprox 600-700 gr capsuni
  • 29 buc. piscoturi
  • 1 plic praf de budinca de vanilie
  • 1 plic praf de budinca de capsuni
  • 900 ml lapte
  • 4 linguri zahar
  • Sirop:
  • 6 linguri sirop de zmeura
  • 250 ml apa
  • Ornat:
  • 300 ml frisca lichida
  • 9 capsuni mari
Portii: 14
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de vara cu piscoturi si capsuni:

Pregatim mai intai cele doua budinci. Pentru fiecare budinca in parte folosim 450 ml lapte si 2 linguri de zahar. Fierbem pe rand budincile in doua vase separate si lasam sa se raceasca usor.

Luam o tava de cozonac si o tapetam cu folie alimentara.

Amestecam intr-o farfurie adanca apa si siropul de zmeura, apoi trecem pe rand cate 2 piscoturi prin sirop si le asezam pe fundul tavii.

Peste primul strat de piscoturi punem jumatate din cantitatea de budinca de vanilie. Peste ea asezam jumatati de capsuni, iar peste capsuni turnam jumatate din budinca de capsuni. 

Urmeaza al doilea strat de piscoturi insiropate peste care urmeaza la fel: budinca de vanilie, capsuni si budinca de capsuni. Deasupra punem ultimul strat de piscoturi. Eu ultimul strat l-am pus invers.

Acoperim cu folie alimentara si dam la frigider minim 3 ore. Eu am lasat pana a doua zi.

Scoatem din frigider si rasturnam pe un platou.

Frisca rece o mixam cu mixerul pana se intareste.

Ungem tortul de jur imprejur si deasupra cu frisca. Lasam cateva linguri pentru ornat.

Ornam cu moturi de frisca si cu jumatati de capsuni.

Un tort de vara usor si gustos pe care vi-l recomand cu drag. 

 

TIPS-URI

1

Piscoturile le puteti insiropa cu orice alt sirop aveti in casa sau daca nu aveti sirop puteti folosi esente

RETETA IN IMAGINI

Tort de vara cu piscoturi si capsuni-0
Tort de vara cu piscoturi si capsuni-1
Tort de vara cu piscoturi si capsuni-2
Tort de vara cu piscoturi si capsuni-3
Tort de vara cu piscoturi si capsuni-4
Tort de vara cu piscoturi si capsuni-5
Tort de vara cu piscoturi si capsuni-6
Tort de vara cu piscoturi si capsuni-7
Tort de vara cu piscoturi si capsuni-8
Tort de vara cu piscoturi si capsuni-9
Tort de vara cu piscoturi si capsuni-10
Tort de vara cu piscoturi si capsuni-11
Tort de vara cu piscoturi si capsuni-12
Tort de vara cu piscoturi si capsuni-13
Tort de vara cu piscoturi si capsuni-14
Tort de vara cu piscoturi si capsuni-15
Tort de vara cu piscoturi si capsuni-16
Tort de vara cu piscoturi si capsuni-17

COMENTARII (47)

T I M E A

T I M E A 1

04.06.2013, 19:57

Miahela de aratat arata bine, nu neg dar desertul e modest, nimic deosebit

T I M E A

T I M E A 1

04.06.2013, 19:57

Angy

babi5

babi5 1

06.06.2013, 17:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!