Tort de visine cu crema de iaurt.

de dicarmencitta1957 in Dulciuri, 16 Feb 2010 | 5732 vizualizari

 

by dicarmencitta1957

 

INGREDIENTE

  • 1 blat de vanilie(Kaufland).
  • Pentru crema:
  • 6 linguri zahar brun;
  • 2 linguri zeama de lime;
  • 2 plicuri zahar vanilat;
  • 2 plicuri gelatina pudra Dr. Oetker;
  • 300gr smantana Covalact 15% grasime;
  • 500 ml frisca vegetala Hulala (produs din categoria dulciurilor, pe baza de grasimi vegetale);
  • 300 gr crema de iaurt;
  • 300 gr branza de vaci dulce;
  • 2 linguri de zeama de lamaie,
  • 14 piscoturi de sampanie;
  • Pentru decor:
  • Visine cat sa acopere doua randuri de blaturi (cel din mijloc si cel de deasupra).
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de visine cu crema de iaurt.:

Crema de iaurt:



Se amesteca iaurtul cu cele 6 linguri de zahar brun si 2 linguri zeama de lime, apoi se adauga smantana, branza de vaci dulce si se omogenizeaza bine. Se lasa deoparte. Separat se lasa la inmuiat gelatina in 150ml apa rece, (circa 5 minute) apoi se incalzeste usor pana la dizolvarea completa si se adauga in crema de iaurt, smantana si branza de vaci dulce. Lasam aceasta crema la rece cel putin 30 de minute. Batem frisca (daca este fara zahar se adauga dupa gust, eu am pus 6 linguri de zahar). Apoi adaugam frisca in crema de iaurt cu grija, amestecand usor de jos in sus. Se obtine o crema spumoasa.



Intr-o forma de tort cu cercul detasabil se aseaza o folie de plastic alimentar, se aseaza blatul, se insiropeaza cu putin sirop de visine, pe marginile formei de tort se pun jumatati de piscoturi de sampanie si se pune toata crema de iaurt. Peste crema punem din loc in loc boabe de visine, cu putin sirop. Pentru ca sa se intareasca crema dam la frigider tortul pentru 3 ore. Partea cea mai frumoasa vine cand finisam tortul. Taiem boabele de visine jumatati, le asezam pe blatul numarul doi, apoi crema de iaurt si urmatul blat cu creama si ornat cu visine. Montarea si finisarea tortului depinde de imaginatia fiecaruia.



Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort de visine cu crema de iaurt. 17521
retete culinare - Tort de visine cu crema de iaurt. 17522
retete culinare - Tort de visine cu crema de iaurt. 17523
retete culinare - Tort de visine cu crema de iaurt. 17524
retete culinare - Tort de visine cu crema de iaurt. 17525
retete culinare - Tort de visine cu crema de iaurt. 17526
retete culinare - Tort de visine cu crema de iaurt. 17527
retete culinare - Tort de visine cu crema de iaurt. 17528
retete culinare - Tort de visine cu crema de iaurt. 17529
retete culinare - Tort de visine cu crema de iaurt. 17530

COMENTARII (10)

Anamaria7 1

16.02.2010, 16:01

vai, ma innebuniti cu cremele de branza si de visine mi-era tare dor si imi plac mult torturile cu 'grilaj' de piscoturi Carmen, mi se pare mie sau minunatia de tort sta langa alta minunatie in ultima poza?

liana_geicu 1

16.02.2010, 19:31

Cred ca este foarte buuun!Ce bine arata!

elena1988 1

10.03.2011, 10:59

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura cu branza si cacao
  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!