Tort de ziua mea

de gaby_gabytza in Torturi, 31 Aug 2011 | 1971 vizualizari

 

primul meu tort asa k va rog aveti mila de mine

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 8 oua
  • 300 g zahar
  • 300 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 11 linguri apa
  • Pentru frisca
  • 600 ml smantana
  • 1 esenta rom
  • 250 g zahar
  • 1 plic tort gel
  • Optional crema inghetata de pepene
  • 500 g iaurt
  • 1 felie de pepene rosu
  • 150 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ziua mea:

Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma, galbenusurile le batem cu zaharul, iar intre timp adaugam lingurile de apa, una cate una pana obtinem o pasta. Faina o amestecam cu praful de copt si o adaugam peste pasta de galbenusuri si amestecam, dupa adaugam si albusurile batute spuma. Ungem o tava si o tapetam cu faina si rasturnam compozitia acolo si dam la cuptorul preincalzit la foc mic si il scoatem dupa metoda veche de verificare cu betisorul, dar nu umblam la cuptor deloc timp de 15 minute.

Dupa ce s-a copt blatul il scoatem si il lasam la racit.

Frisca o facem batand bine smantana cu zaharul, esenta de rom si la sfarsit plicul de tort si dam la frigider 15 minute.

Separat luam iaurtul si il amestecam cu zaharul, plicurile de zahar vanilat si pepenele taiat marunt si amestecam. Dam la congelator o ora ca sa nu faca ace de gheata. Luam blatul si il taiem in cate felii vrem noi si punem un rand de frisca, dar lasam si pentru ornat putin, un rand de inghetata de pepene. Dupa ce am terminat ornam cu frisca si punem si o lingurita de cacao ca sa-i schimbam culoarea si putina nuca de cocos deasupra.

Dam la frigider 30 minute

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort de ziua mea 123364
retete culinare - Tort de ziua mea 123365
retete culinare - Tort de ziua mea 123366

COMENTARII (34)

adry88 1

02.09.2011, 15:44

foarte bun tortul si un sincer LA MULTI ANI!

Ligia Bxl 1

08.09.2011, 19:31

la multi ani ,niciodata nu-i prea tarziu,bun tort

alba_zori 1

21.11.2012, 15:56

Foarte bun tortul tau,sper sa mai faci si altele si sa le postezi sa le vedem si noi

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D