Tort de zmeura si mascarpone

de Irina in Torturi, 29 Sep 2011 | 6708 vizualizari

 

Foarte usor de preparat si foarte gustos.

 

INGREDIENTE

  • 500 grame zmeura
  • 250 grame mascarpone
  • 300 grame smantana
  • 3 linguri de zahar brun
  • 1 pachet foi gelatina
  • 1 pachet piscoturi 
  • 1 plic tort gelee
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de zmeura si mascarpone:

Zmeura se pune intr-un vas pe aragaz impreuna cu zaharul. Cand zaharul s-a topit se da la o parte de pe foc si se adauga gelatina. Se lasa apoi la racit.

In forma cu fund detasabil se asaza cu grija piscoturile.

Crema mascarpone se amesteca cu piureul de zmeura racit si cu smantana pana se obtine un amestec omogen. Se toarna crema rezultata in forma de tort si se lasa in frigider la racit pentru 2 ore.

Acum e binisor inchegat si putem aranja deasupra fructe proaspete. Eu am combinat zmeura cu afine. Tot acum se prepara si jeleul (suc de fructe amestecat cu praful din plic) si se toarna deasupra fructelor.

Se pune iar in frigider unde se mai lasa cateva ore pana se incheaga bine.

Ia uitati-va ce mi-a iesit! 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort de zmeura si mascarpone 127122
retete culinare - Tort de zmeura si mascarpone 127123
retete culinare - Tort de zmeura si mascarpone 127124
retete culinare - Tort de zmeura si mascarpone 127125
retete culinare - Tort de zmeura si mascarpone 127127
retete culinare - Tort de zmeura si mascarpone 127128
retete culinare - Tort de zmeura si mascarpone 127130
retete culinare - Tort de zmeura si mascarpone 127131
retete culinare - Tort de zmeura si mascarpone 127132
retete culinare - Tort de zmeura si mascarpone 127133
retete culinare - Tort de zmeura si mascarpone 127134

COMENTARII (20)

PapaBun 1

28.10.2011, 03:23

Doar la tort jindui(esc?)...pe Gusti ti-l las tie, pe Bunica v-o doresc sanatoasa si mereu aproape .
Sper sa veniti candva in Dublin, hai ca nu e asa la capatul lumii, aveti curse directe Bucuresti - Dublin si cu Aer Lingus si cu Blue Air, o sa va placa mult de tot si am sa va duc cu masina in locuri alese .
Noroc ca mai vorbesc cu tine, Gusti nu ma mai baga in seama de la o vreme , na ca l-am dat in gat .

Irina 1

06.11.2011, 10:38

Cristi, propunerea ta imi face cu ochiul. Si la propriu si la figurat! Ajungem noi si-n Dublin, sunt convinsa ca esti cel mai potrivit "ghid" al orasului. Si uite-asa veti sta si voi doi de vorba pe-ndelete...

oana_pisicutza16 1

09.04.2012, 14:22

arata foarte bine

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S