Tort de zmeura si mascarpone

de Irina in Torturi, 29 Sep 2011 | 6748 vizualizari

 

Foarte usor de preparat si foarte gustos.

 

INGREDIENTE

  • 500 grame zmeura
  • 250 grame mascarpone
  • 300 grame smantana
  • 3 linguri de zahar brun
  • 1 pachet foi gelatina
  • 1 pachet piscoturi 
  • 1 plic tort gelee
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de zmeura si mascarpone:

Zmeura se pune intr-un vas pe aragaz impreuna cu zaharul. Cand zaharul s-a topit se da la o parte de pe foc si se adauga gelatina. Se lasa apoi la racit.

In forma cu fund detasabil se asaza cu grija piscoturile.

Crema mascarpone se amesteca cu piureul de zmeura racit si cu smantana pana se obtine un amestec omogen. Se toarna crema rezultata in forma de tort si se lasa in frigider la racit pentru 2 ore.

Acum e binisor inchegat si putem aranja deasupra fructe proaspete. Eu am combinat zmeura cu afine. Tot acum se prepara si jeleul (suc de fructe amestecat cu praful din plic) si se toarna deasupra fructelor.

Se pune iar in frigider unde se mai lasa cateva ore pana se incheaga bine.

Ia uitati-va ce mi-a iesit! 

 

RETETA IN IMAGINI

Tort de zmeura si mascarpone-0
Tort de zmeura si mascarpone-1
Tort de zmeura si mascarpone-2
Tort de zmeura si mascarpone-3
Tort de zmeura si mascarpone-4
Tort de zmeura si mascarpone-5
Tort de zmeura si mascarpone-6
Tort de zmeura si mascarpone-7
Tort de zmeura si mascarpone-8
Tort de zmeura si mascarpone-9
Tort de zmeura si mascarpone-10

COMENTARII (20)

PapaBun

PapaBun 1

28.10.2011, 03:23

Doar la tort jindui(esc?)...pe Gusti ti-l las tie, pe Bunica v-o doresc sanatoasa si mereu aproape .
Sper sa veniti candva in Dublin, hai ca nu e asa la capatul lumii, aveti curse directe Bucuresti - Dublin si cu Aer Lingus si cu Blue Air, o sa va placa mult de tot si am sa va duc cu masina in locuri alese .
Noroc ca mai vorbesc cu tine, Gusti nu ma mai baga in seama de la o vreme , na ca l-am dat in gat .

Irina

Irina 1

06.11.2011, 10:38

Cristi, propunerea ta imi face cu ochiul. Si la propriu si la figurat! Ajungem noi si-n Dublin, sunt convinsa ca esti cel mai potrivit "ghid" al orasului. Si uite-asa veti sta si voi doi de vorba pe-ndelete...

oana_pisicutza16

oana_pisicutza16 1

09.04.2012, 14:22

arata foarte bine

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!