Tort dedicat ' De la inima la inima "

de Anastasia in Dulciuri, 24 Mar 2010 | 1985 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blatul:
  • 100gr. faina
  • 4 oua mari
  • 1 lingura cacao ( 15 gr.)
  • 120 grame zahar ( eu am pus 100)
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 10 linguri de zahar
  • 200 ml lapte
  • 250 ml frisca
  • 3 oua
  • 1 lingurita amidon alimentar sau faina
  • 10 g gelatina
  • 200 gr. prune uscate fara fum
  • 100 ml. coniac
  • Pentru decor si glazurat:
  • 100 gr ciocolata neagra 90 % cacao
  • 250 ml. frisca lichida de 23 % grasime
  • 1 lingura de miere de albini
  • marmelada de diferite culori taiata cubulete
  • Pentru insiropat blatul:
  • Coniacul ramas de la prune amestecat cu putina apa si o lingurita de zahar.
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort dedicat ' De la inima la inima ":


Preparare blat:


Ungeti o tava pentru tort cu unt si o infainati Mixati ouale cu zaharul si zaharul vanilat ~8,10 minute pana se albesc ca o crema.

Adaugati faina cernuta cu praful de copt in trei rate de fiecare data, incorporand-o incet, incet cu o spatula de lemn.

Adaugati o lingura cu cacao cernuta plina cu varf, o incorporati si pe ea cu o spatula de lemn.

Turnati in tava compozitia.



Dati blatul la cuptor pe raftul din mijloc la 180 de grade C ( cuptor preaincalzit ) pentru 35 de minute.



Preparare crema:


Zaharul se topeste la foc mic pana se caramelizeaza, apoi se adauga laptele fierbinte ( foarte atent cate putin pentru ca se umfla si sa nu va frigeti mainutele mamicutei si-a taticutei :) ), amestecand repede.


Separat se freaca galbenusurile cu amidonul se adauga siropul fierbinte si se pune pe foc, amestecand mereu pana se ingroasa ca o smantana.

Adaugam gelatina dizolvata in putina apa rece.

Lasam crema sa se raceasca si apoi o amestecam mai intai cu frisca si apoi cu albusurile batute spuma.

Amestecati crema cu prunele taiate bucatele mici inmuiate preventiv pentru 1~2 ore in coniac


Pentru glazurat:


Topiti ciocolata taiata bucatele cu frisca si cu o lingura de miere la bain- marie si o turnati peste tort uniformizand glazura pe toata suprafata tortului si il puneti in frigider peste noapte, cel mai bine ca sa se patrunda blatul cu crema .


Pofta buna !


 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort dedicat ' De la inima la inima " 23494
retete culinare - Tort dedicat ' De la inima la inima " 23495

COMENTARII (23)

Anastasia 1

09.04.2012, 13:45

e foarte buna

angyb 1

09.04.2012, 14:01

ce bun

oana_pisicutza16 1

15.04.2012, 23:44

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Mena
  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI

  • 29

    J

  • 30

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!