Tort Delaco cu leurda

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 18 Mar 2014 | 5209 vizualizari

 

Dupa lungi zile obositoare, in sfarsit a venit ziua in care am avut timp sa ma pot juca cu ingredientele...A fost o relaxare totala in bucatarie, iar rezultatul a fost unul pe masura. Cel mai tare s-a bucurat fiul meu, desigur, pentru ca el a fost cel care s-a infruptat din sandvis...

 

INGREDIENTE

pt aluat:

  • 2 oua
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 praf de sare si piper
  • 1 legatura leurda
  • pt umplut:
  • felii de cascaval afumat Delaco
  • unt
  • ceva fin pufos Delaco

pt decor:

  • ceva fin cremos Delaco
  • ceva fin pufos Delaco
  • 1/2 morcov
  • 2 linguri suc de morcov
  • 1 praf de sare
  • miez de lapte natur Delaco
  • 1/2 rosie Chery
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Delaco cu leurda:

Pentru aluat: mixam ouale intregi cu un praf de sare pana se maresc considerabil in volum, se albesc si stau pe paletele mixerului. Leurda, se caleste pt 2-3 minute cu 1 lingura ulei de masline si se pasireaza cu robotul de bucatarie.

Peste oale mixate se adauga 1 lingura ulei de masline, leurda si faina. Se amesteca ingredientele si se pun in 2 vase mici, identice, unse cu un strop de ulei si tapetate cu faina. Se dau vasele la cuptorul incins la 170 grade pt 10-15 minute, pana se rumenesc usor deasupra. Se lasa blaturile sa se raceasca si se taie in doua pe orizontala, rezultand 4 blaturi.

Se unge primul blat cu unt, se pune 1 felie cascaval afumat, se unge al doilea blat cu ceva pufos, se "lipeste" peste cascaval, se unge cu unt, cascaval, ceva pufos si tot asa pana terminam de suprapus blaturile.  Branzica ceva pufos o amestecam cu morcovul dat pe razatoarea cu ochiuri mici, putin suc de morcov, 1 praf de sare. Cu aceasta compozitie decoram marginile, deasupra cu ceva fin cremos, 1 felie de miez de lapte si 1/2 de rosie chery. Dam la frigider pt 15 minute si servim. Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

puteti inlocui leurda cu spanac de exemplu, sau orice alte legume verzi care sa va coloreze frumos aluatul

2

decorati dupa imaginatie

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Delaco cu leurda" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cartofi frantuzesti