Tort ''Deliciu''

de Adele in Torturi, 27 Mar 2014 | 3790 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua.
  • 150 gr zahar
  • 4 ling. faina
  • 4 linguri cacaoa
  • 8 linguri de nuca macinate (puteti folosi si alune)
  • 4 linguri de dulceata de cirese.
  • 1 praf de copt.
  • 1 esenta rom.
  • 3 linguri ulei.
  • Crema:
  • mascarpone 250 gr.
  • 100 gr zahar
  • frisca batuta 4 linguri
  • ciocolata 200 gr.
  • 6 linguri dulceata de cirese.
  • Sirop:
  • apa
  • esenta de rom.
  • zahar 4 linguri.
  • Decor:
  • piscoturi.
  • ciocolata amara.
  • frisca.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort ''Deliciu'':

Blat: batem ouale cu zahar si ulei,adaugam faina,cacaoa si praful de copt,apoi nuca macinata ,dulceata si esenta de rom.Amestecam usor de jos in sus cu o lingura pana se omogenizeaza bine.Punem compozitia in tava cu hartie de copt si dam la cuptor preincalzit la 180° pentru 25-30 min.

Crema: Amestecam mascarponele cu zahar pana devine cremos adaugam frisca si ciocolata topita (pe baie de aburi cu 2 linguri de lapte,se lasa la racit cateva minute) .

Blatul racit il taiem in doua,insiropam partea de jos si punem punem un strat de dulceata de cirese,apoi adaugam crema si blatul superior.Insiropam bine si dam la rece pentru 30 de min.

Invelim tortul in cioclata (200 gr cicolata amara o punem pe foc cu 4 linguri frisca lichida,la foc mic ,cand devine cremoasa adaugam un cub mic de unt si amestecam bine)

Ornam cu piscoturi si frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort ''Deliciu''" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

JulyCris 1

27.03.2014, 16:32

Adele 1

27.03.2014, 17:23

MIUTA 1

28.03.2014, 12:38

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de visine