Tort "DESENVIS"

de amalia01 in Aperitive / Garnituri, 9 Mar 2014 | 1866 vizualizari

 

Si pentru ca ieri a fost 8 Martie si maine este ziua mea, m-am gandit sa imi delectez musafirii cu ceva deosebit.

 

INGREDIENTE

  • Pentru paine:
  • 1 kg de faina alba 
  • 1 lingura miere 
  • 2 linguri ulei de masline 
  • 30 g drojdie proaspata 
  • 700 ml apa calduta 
  • 1/2 lingurita sare 
  • 100 g cascaval “De senvis” ras
  • Crema de branza cu somon
  • 200 g crema de branza 
  • 100 g somon afumat 
  • 1 lamaie 
  • 1/2 legatura marar 
  • piper proaspat macinat 
  • 10 rondele castravete
  • Crema de ciuperci cu smantana :
  • 100 g ciuperci din conserva 
  • 3 linguri de maioneaza 
  • 3 linguri de smantana grasa 
  • Sare
  • Crema de avocado si rodii:
  • 1 fruct avocado 
  • 1 lamaie 
  • 1 rodie 
  • 1/2 ceapa alba 
  • 1 lingurita mustar 
  • 1 praf sare
  • Pentru décor:
  • 200 g crema de branza cu smantana 
  • rosii cerry 
  • ridiche rosie 
  • masline negre 
  • patrunjel verde 
  • cateva felii de somon 
  • seminte de rodie 
  • frunze de salata verde 
  • felii de castravete 
  • inimioare de cascaval “DeSenvis”

Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "DESENVIS":

Pentru paine:

Intr-un castron mic, amestecam drojdia cu lingura de miere si 3 linguri de apa calduta (din cantitatea de apa indicata mai sus) pana ce drojdia se lichefiaza; lasam amestecul 10 minute la caldura pana ce formeaza spuma si isi dubleaza volumul; In mijlocul fainii facem o gropita si turnam drojdia crescuta, uleiul de masline si apa calduta; Amestecam totul cu o lingura de lemn, iar cand compozitia incepe sa se ingroase, adaugam si sarea; Framantam totul pana obtinem un aluat elastic ce nu se mai lipeste de maini (cam 10 minute);daca aluatul este prea lipicios si nu il putem framanta, suplimentam cu 2 linguri de faina; Lasam aluatul pe masa de lucru pentru 20 de minute; adaugam cascavalul ras si mai framantam putin; Luam forma pentru copt, ungem cu putin ulei si punem aluatul in ea si lasam sa creasca pentru o ora; Intre timp incingem cuptorul la 220 grade Celsius si dam painea la cuptor pentru 15 minute, dupa care scadem temperatura cuptorului la 190 grade Celsius si lasam inca 45 minute; scoatem painea din cuptor pe un gratar de bucatarie si lasam sa se raceasca complet.

Crema de branza cu somon:

Spalam lamaia foarte bine cu apa si sapun, o stergem cu un prosop curat; radem coaja de lamaie si stoarcem sucul; Taiem somonul cubulete mici; Tocam marunt mararul; Intr-un castron amestecam bine crema de branza impreuna cu coaja de lamaie piperul proaspat macinat si sucul de lamaie; Adaugam somonul si mararul si amestecam din nou; Lasam crema la rece;

Crema de ciuperci cu smantana:

Amestecam maioneza cu smantana; Adaugam ciupercile bine scurse si tocate marunt; Potrivim de sare; Lasam crema la rece;

Crema de avocado si rodii:

Taiem rodia pe din doua si scoatem samburii; Taiem cu cutitul pe lungime fructul avocado, pana simtim samburele mare si lemnos dinauntrul fructului; rasucim in sens invers cele doua parti ale fructului si infigem lama cutitului in samburele lemnos ,iar cu o miscare scurta tragem brusc de cutit in sus; samburele se scoate foarte usor; Cu ajutorul unei linguri, scoatem miezul fructului si il punem intr-un vas; imediat stoarcem sucul de lamaie peste miez pentru a preveni oxidarea acestuia; Pasam miezul cu furculita pana obtinem un piure fin de o culoare placuta , verde; Adaugam mustarul , sarea si semintele de rodie( semintele de rodie contin un suc rosiatic;mai intai trecem semintele de rodie printr-un jet de apa rece, le punem pe un servet de bucatarie si le scurgem de apa, dupa care le punem in crema de avocado; in felul acesta, semintele isi vor pastra culoarea rosie placuta, si nu vor "pata" crema de avocado); Tocam fin ceapa si o adaugam la compozitie; Amestecam totul usor.

MONTARE:

Curatam paine de coaja si o taiem felii, transversal, ca si blatul de tort; Asezam o felie pe platou si ungem cu crema de somon cu branza; Asezam a doua felie si presam putin, apoi ungem cu crema de ciuperci; Asezam a treia felie,presam putin si ungem cu crema de avocado si rodie; Asezam a patra felie de paine,presam putin si dam la rece minimum 6 ore, pentru ca painea sa absoarba surplusul de umiditate din crème; Luam tortul astfel format, il imbracam in crema de branza si il decoram dupa inspiratie; eu am ales “stilul dezodine”.

PONT: cascavalul ras din compozitia painii o va face mai pufoasa si delicioasa.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort "DESENVIS" 302562
retete culinare - Tort "DESENVIS" 302563
retete culinare - Tort "DESENVIS" 302564
retete culinare - Tort "DESENVIS" 302565
retete culinare - Tort "DESENVIS" 302566
retete culinare - Tort "DESENVIS" 302567
retete culinare - Tort "DESENVIS" 302568
retete culinare - Tort "DESENVIS" 302569
retete culinare - Tort "DESENVIS" 302570
retete culinare - Tort "DESENVIS" 302571
retete culinare - Tort "DESENVIS" 302572
retete culinare - Tort "DESENVIS" 302573
retete culinare - Tort "DESENVIS" 302574
retete culinare - Tort "DESENVIS" 302575
retete culinare - Tort "DESENVIS" 302576

COMENTARII (10)

babi5 1

07.10.2014, 07:42

red_rose 1

17.02.2015, 19:35

yummiii, delicios!

predalaura 1

19.02.2015, 04:57

Delicios!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18