Tort Desi

de daniastefania in Torturi, 11 Mai 2016 | 4025 vizualizari

 

Un tort usor de facut si foarte bun!

 

INGREDIENTE

  • 250 gr biscuiti simpli
  • 50 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 150 ml iaurt natur
  • 250 ml frisca
  • 1 plic gelatina
  • Sucul de la 1 portocala
  • Sucul de la 1 lamaie
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Desi:

Biscuitii ii punem in robot si ii maruntim. Untul il topim si asa cald in turnam peste biscuiti. Amestecam bine si tapetam o forma de tort cu folie transparenta. Asezam biscuitii si presam bine. Dam la rece. Un acest timp pregatim crema. Punem gelatina la inmuiat in putina apa rece. Topim ciocolata cu 20 ml frisca si 60 gr zahar. Cand s-a topit adaugam gelatina. Amestecam bine sa se dizolve gelatina. Apoi adaugam si iaurtul. Frisca o mixam bine si o adaugam compozitiei anterioare. Turnam crema in forma de tort peste biscuiti. Dam iar la rece. Pregatim jeleul. Punem gelatina la inmuiat in putina apa rece. Zaharul ramas impreuna cu sucul de porocala si lamaie se pune la foc. Lasam sa fiarba 3 minute, apoi stingem focul si adaugam gelatina. Lasam jeleul sa se raceasca, apoi il dam la frigider pana incepe sa se intareasca putin, nu de tot. Apoi il turnam peste crema. Lasam tortul la rece cateva ore sau chiar peste noapte. Apoi il scoatem cu grija din forma si ornam dupa plac. Usor de facut, nu prea dulce desi e cu ciocolata. Sper sa va placa si voua!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Desi" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de vanilie si dulceata de coacaze