Tort dietetic cu crema de limeta

de simona72 in Torturi, 29 Mar 2014 | 4120 vizualizari

 

M-am dat pe dietetice :))), iar de data aceasta inspiartie mi-a fost Deyu a noastra...Multumesc fata draga!! Blatul este o pufosenie tare buna, iar crema am facut-o dupa cum am avut pofta.

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 4 oua
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri indulcitor pulbere
  • 4 linguri tarate de ovaz
  • 2 linguri amidon alimentar
  • 1 lingura praf de copt
  • coaja de la 1/2 limeta
  • pt crema:
  • 3 oua
  • 4 linguri indulcitor pulbere
  • 250 ml lapte cu 0,1% grasime
  • 2 linguri praf de budinca de vanilie
  • 1 lingura amidon alimentar
  • coaja de la 1/2 limeta
  • sucul de la 1 limeta
  • pt decor: 1 mana fulgi de migdale
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort dietetic cu crema de limeta:

Pt blat: separam albusurile de galbenusuri, mixam albusurile cu un praf de sare si indulcitorul. Cand albusurile se tin de paletele mixerului se adauga cate un galbenus in timp ce mixam. Separat, intr-un castron, se amesteca ingredientele uscate, taratele, amidonul si praful de copt. Se adauga peste ingredientele umede, se amesteca incet cu un tel, iar pt aroma adaugam putina razatura de limeta. Punem aluatul intr-o tava unsa cu putin ulei si pudrata cu faina, cu inel detasabil sau o forma din ceramica de tarte am folosit eu. Dam la cuptorul incins la 170 grade pt 25 minute. Lasam sa se raceasca si taiem blatul in doua. 

Pt crema: separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam cu 2 linguri indulcitor. Intr-o cratita cu fundul dublu fierbem laptele cu indulcitorul ramas. Din lapte oprim o cescuta in care dizolvam praful de budinca si amidonul. Adaugam sucul de la o limeta, coaja de la 1/2 de limeta si amestecam. Cand laptele este pe punctul de a da in clocot adaugam amestecul de lapte si galbenusuri si amestecam cu un tel sa nu se prinda de fundul vasului. Cand crema s-a ingrosat o dam deoparte, punem o folie alimenatara peste si o dam la frigider. Dupa ce crema s-a racit o amestecam cu albusurile batute spuma. 

Pt asamblare:punem primul blat in tava in care am copt blatul, adaugam jumatate de crema, punem al doilea blat si restul de crema. Presaram deasupra cativa fulgi de migdale. Mai dam tava la frigider pt inca 2 ore si apoi servim. Sa va fie de bine!!!

TIPS-URI

1

crema are un usor gust amarui de la limeta..asa ca daca nu va place gustul, eliminati razatura de limeta (sau lamaie, daca nu aveti limeta)

2

blatul a iesit tare pufos, asa ca nu este necesar sa-l insiropati, a actionat ca un burete si s-a insiropat cu crema

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort dietetic cu crema de limeta" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ananas