Tort din budinca de banane

de divainbucatarie in Dulciuri, 20 Noi 2010 | 7913 vizualizari

 

Acest tort l-am facut ca un pariu cu prietena mea: se pot face torturi foarte ieftine, care sa nu coste mai mult de 25 de lei. Si am reusit!!!

 

INGREDIENTE

  • 5 banane,
  • 25 piscoturi,
  • 2 cani de lapte,
  • 2 linguri cu varf de faina,
  • 50 g unt,
  • 1 plic de gelatina,
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie,
  • coaja rasa de 1/2 de portocala,

Pentru decor:

  • 200 g frisca,
  • ciocolata rasa sau fructe
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort din budinca de banane:

Intr-o oala punem la fiert laptele impreuna cu zaharul si faina, amestecand din cand in cand cu un tel. In momentul in care incepe sa se ingroase, dam la o parte de pe foc si punem untul. Amestecam pana se topeste. Luam cateva linguri din aceasta crema si punem sa fiarba impreuna cu un plic de gelatina. Fierbem un minut si dam la o parte. Punem peste gelatina inca cateva linguri din crema fiarta mai devreme si amestecam, apoi inca 2 linguri si amestecam, pentru ca la final sa turnam gelatina peste compozitia de lapte si faina. Adaugam pireul de la 2 banane, esenta de vanilie, coaja rasa de portocala si amestecam.

Vasul in care urmeaza sa asamblam tortul il invelim in folie de celofan. Punem un strat de piscoturi, unul de budinca si apoi unul de banane. Repetam operatiunea si terminam cu un strat de piscoturi. Invelim tortul si il dam la frigider pentru minim 6 ore. Cand crema s-a intarit, scoatem tortul si il intoarcem pe un platou. Il decoram cu frisca, felii de fructe sau ciocolata. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort din budinca de banane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

Rocsi 1

20.11.2010, 13:28

ce bune sunt deserturile astea

Dana Cristea - pusikmea 1

20.11.2010, 16:37

bravo!!!si daca il faceai cu blat facut de tine te costa si mai putin

Teo 1

20.11.2010, 23:06

destul de aratos !imi place !

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert tort Raffaello