Tort din crema de zahar ars cu crema de pireu de castane

de Sidy in Torturi, 20 Noi 2010 | 5429 vizualizari

 

INGREDIENTE

Crema :

  • 8 oua,
  • 1 l lapte ,
  • 150 g zahar si un plic zahar vanilat Burbon.

Blatul :

  • 5 oua,
  • 1 cana faina si 1 cana zahar

A doua crema:

  • un pachet de piure de castane,
  • 1 cutie crema Tiramisu de la Dr Oetker
  • Frisca Milli 30% grasime,

un blat de tort din comert

Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort din crema de zahar ars cu crema de pireu de castane:

 

Intr-o cratita se pun 150 g zahar la caramelizat si se amesteca , cu o lingura de lemn, apoi se plimba zaharul topit pe peretii cratitei. Se da deoparte sa se raceasca.
Cele 8 oua intregi se mixeaza bine( nu se mai pune zahar ca e prea dulce) cu un pliculet de zahar vanilat Burbon , apoi se adauga incet laptele si se mixeaza in continuare sa faca spuma multa.
Intr-un castron, cele 5 oua intregi se mixeaza bine bine cu zaharul, pina se dubleaza compozitia, apoi se adauga faina si se amesteca usor .
In cratita cu zaharul caramelizat, se adauga crema din cele 8 oua apoi, peste ea , blatul , care se v-a ridica deasupra.
Se da la cuptor, aproximativ o ora , la foc mic, se verifica blatul cu scobitoarea.
Dupa ce am scos tortul din cuptor se rastoarna cu gura in jos pe un platou si NU SE RIDICA cratita pina A DOUA ZI !!!
Se tine la rece.
Pireul de castane se amesteca cu crema Tiramisu , preparata cum scrie pe cutie.Blatul din comert se taie in trei, daca nu este taiat .Peste prima foaie insiropata se pune 1/2 din crema cu castane, apoi a doua foaie, se aseaza cu grija tortul din crema de zahar ars,apoi cealalta crema ramasa si deasupra ultima foaie de blat.
V-a iesi un tort inalt frumos...
Tortul se orneaza cu frisca , dupa preferinte...
Este putin de lucru...dar nu veti regreta ! Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort din crema de zahar ars cu crema de pireu de castane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

onuta 1

20.11.2010, 23:49

super sidy.5furcu

MIUTA 1

21.11.2010, 15:25

Sidy draga mea mor de pofta.....superfelicitarivin sa pap si eu

MotanLaOale 1

22.11.2010, 09:12

interesant cu castane

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort fluturas aniversar