Tort din foi de clatite cu mere si caramel din banane

de anisoara in Torturi, 24 Sep 2010 | 14449 vizualizari

 

Mie imi place tot ce prepar din clatite, sarmalutele albe , muliile-degetele din clatite, clatite cu carne, clatite cu peste rosu , clatite cu visina , dar acest tort are un loc deosebit, un loc aparte . Este pe gustul fiecaruia , care il mananca. Este usor la gust, putin dulce, deoarece in combinatie cu caramelul , preparat din banane, foarte dulce si aromat ii reda un sharm si un gust deosebit.

 

INGREDIENTE

  • 15 clatite
  • 5 mere mari
  • 150 gr de bostan ( dovleac)
  • 100 gr de unt
  • 150 gr de zahar
  • scortisoara praf
  • un ou crud
  • 50 gr de frisca lichida sau smantana

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort din foi de clatite cu mere si caramel din banane:

Se prepara clatitele dupa reteta DE PREPARE A CLATITELOR   PAS CU PAS . Se topeste untul . Se curata merele de coaja lor  si se taie in jumatati. Bostanul se curata de coaja si se da prin razatoare. In momentul cand incepeti asamblarea tortului , se aprinde cuptorul la temperatura de 200C.

Asamblarea tortului:   Pe tava de la cuptor se pune un platou plat si mare pentru tort. Se unge cu o pensula cu unt. Se aranjeaza prima clatita , se unge cu unt, se aranjeaza a 2 clatita, se unge cu unt si se presara cu zahar. Peste clatita se presara putin bostan ras. Se aranjeaza alta clatita , se unge cu unt, se presara cu zahar si se aranjeaza feliutele taiate  de mere se presara cu putin praf de scortisoara. Adica , nu se taie merele in felii din timp, numai in momentul , cand e necesar sa le aranjati pe foaia de clatita, deoarece merele feliate se intuneca repede la culoare. Se aranjeaza alta clatita, se unge cu unt , se presara cu zahar  si bostan.  s.a.m.d pana asamblam toate foile din clatite .

Peste ultima foaie  se unge cu unt topit si se acopera cu alta clatita. Se bate un ou cu frisca si se unge tot tortul de jur imprejur. Se coace la cuptor timp de 45 de minute la temperatura de 200C. Urmariti  cuptorul cum coace, poate va fi posibil sa mai scadeti temperatura dupa 20 minute.

Prin asa metoda , el se primeste mai uscativ la gust, dar daca doriti sa adaugati mai mult bostan si merele sa le radeti prin razatoare atunci ele vor lasa suc si tortul se va primi mai umed la gust.  Se serveste aceasta torta in stare calduta sau rece   CU CARAMELA DIN BANANE   . E foarte gustoasa in ambele moduri.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort din foi de clatite cu mere si caramel din banane 52736
retete culinare - Tort din foi de clatite cu mere si caramel din banane 52737
retete culinare - Tort din foi de clatite cu mere si caramel din banane 52738

COMENTARII (23)

babi5 1

06.08.2013, 23:21

marianascarlat 1

07.08.2013, 08:59

Krystyan Trendy 1

23.05.2014, 11:31

minunat tort

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S