Tort din piscoturi

de Adele in Torturi, 12 Apr 2015 | 1833 vizualizari

 

Nu se putea trece peste ziua ei fara a pregati macar un tortulet, am ales sa folosesc piscturile in loc de blat, in stil italian, nu a iesit asa frumos dar e foarte bun si racoritor ...pregatit din tot sufletul pe gustul ei :X

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet piscoturi
  • Crema 1:
  • 300 ml lapte
  • 50 ml frisca lichida
  • 100 gr mascarpone
  • 200 gr capsuni
  • 1 plic budinca de capsuni
  • Crema 2:
  • 100 gr ciocolata.
  • 200 gr mascarpone
  • Sirop:
  • 200 ml apa
  • 1 esenta vanilie
  • 2-3 linguri zahar
  • 5 linguri sirop de capsuni
  • Decor :
  • frisca
  • ciocolata
  • capsuni
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort din piscoturi:

Crema 1:

Pentru inceput se pregateste budinca de capsuni,se pune  oala cu lapte pe foc ,intr-un vas se amesteca praful de budinca cu 3 linguri de zahar se toarna peste laptele cad si se lasa pe foc si se amesteca in continu pana devine cremoasa si la consistenta dorita,Se lasa la racit.Se fruleaza capsunile si se pun pe foc cu o lingura de zahar, se lasa cateva minute si se lasa la racit pana la momentul folosiri.

Se mixeaza 50 ml frisca cu 100 gr mascarpone foarte bine ,se adauga treptat budinca de capsuni si cateva linguri din compozitia de capsuni, se mixeaza totul la viteza maxima pana devine spumoasa,se lasa la frigider.

Crema 2:

Se mixeaza mascarponele cu ciocolata topita (si racita foarte bine) pana se omogenizeaza bine si devine spumoasa.

Siropul: Se pune la fiert apa cu zaharul si la final se adauga esenta de vanilie.

Se ia o tava rotunda  detasabila, se pregatesc piscoturile, se inmoaie in sirop si se aseza in tava acoperin bordurile si fundul tavii.

Sse pun cateva linguri de sirop de capsuni, se pune siropul de capsuni, dupa care se face un alt strat de piscoturi inmuiate bine se pune crema de ciocolata si se acopera cu ciolofan.

Se da la rece pentru cateva ore, dupa care se scoate, se desface tava si se aseaza tortul in platou, se imbraca in frisca si se decreaza dupa plac.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tort din piscoturi-0
Tort din piscoturi-1
Tort din piscoturi-2
Tort din piscoturi-3

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (32)

Adele 1

13.04.2015, 21:39

Ela multumim

tarasmariana 1

15.04.2015, 05:17

Adele 1

15.04.2015, 08:23

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20