Tort din piscoturi si ciocolata pentru Pufuleț

de FlaviaD in Torturi, 4 Aug 2013 | 1960 vizualizari

 

Acesta este un tort facut la rece, fara coacere, asamblat din piscoturi, multa crema de ciocolata si nuca de cocos data pe razatoare. Pentru iubitorii de ciocolata, este alegerea perfecta fiindca contine o cantitate impresionanta de ciocolata -aproape jumatate de kilogram!
Este un tort special pentru ca a fost facut cu o ocazie speciala: astazi o sarbatorim pe Pufuleț, pisica mea care zilele acestea – nu stiu exact in care din ele – Pufuleț a mea a facut 5 anisori. 5 ani de viata frumoasa impreuna, 5 ani de prietenie, 5 ani de emotii, de coborasuri si realizari. In tot acest timp Pufuleț, fetita mea draga, mi-a fost alaturi si am devenit cele mai bune prietene. Cu o asemenea ocazie, nu se putea ca tortul sa nu aiba si o forma speciala :)

 

INGREDIENTE

  • 2 pungi de piscoturi
  • 450 g ciocolata neagra
  • 400 ml frisca lichida
  • o jumatate de nuca de cocos
  • esenta de rom
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort din piscoturi si ciocolata pentru Pufuleț:

Tortul acesta special dupa cum spuneam, este facut din piscoturi si crema de ciocolata buna si aromata. Crema de ciocolata am obtinut-o punand la topit ciocolata amara impreuna cu frisca lichida si esenta de rom. Am folosit mai multa cantitate de ciocolata decat frisca pentru ca imi doream o crema densa de cicolata si la gust, dar si la aspect. Asadar am topit ciocolata, am amestecat pe foc in acelasi vas frisca lichida, fara a mai adauga zahar. Esenta de rom am adaugat-o abia la final ca sa nu se evapore si sa nu se duca aroma cat ar fi stat crema pe foc.

 

 

 

Am lasat crema la racit in cratita si intr-o tava in forma de inima – o tava de prajitura – am inceput sa asez piscoturile. A fost nevoie sa mai tai din ele si sa le ajustez astfel incat sa acopar toata suprafata tavii cu ele si sa nu ramana nici un loc neacoperit de piscoturi.

 

 

 

Dupa ce am asezat piscoturile in tava si atunci cand am considerat ca s-a racit crema de ciocolata, doar am turnat crema peste stratul de piscoturi – am turnat un strat consistent de cicolata. Peste crema am mai asezat un strat de piscoturi, la fel ajustate ca sa se aseze in forma. Deasupra a mai urmat un strat de crema de ciocolata, iar pe deasupra am imprastiat nunca de cocos proaspat data pe razatoare. Cu mai multe detalii si poze de la petrecere, va asteptam pe www.gatituleojoaca.net cu tot cu Pufuleț :P

 

RETETA IN IMAGINI

Tort din piscoturi si ciocolata pentru Pufuleț-0
Tort din piscoturi si ciocolata pentru Pufuleț-1
Tort din piscoturi si ciocolata pentru Pufuleț-2

COMENTARII (12)

FlaviaD

FlaviaD 1

04.08.2013, 17:32

Daaa si cand te gandesti ca maine e ziua noastra, a mea si a ei, deci o mai sarbatorim o data

Rocsi

Rocsi 1

04.08.2013, 19:26

babi5

babi5 1

04.09.2013, 08:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!