Tort diplomat

de diaconta in Torturi, 10 Aug 2010 | 5384 vizualizari

 

Foarte lejer si racoros tortuletul asta

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 250 gr zahar
  • 3 linguri faina
  • 3 plicuri gelatina
  • 50 gr stafide
  • vanilie
  • praf de copt
  • 1 plic  tort gelee rosu
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort diplomat:

        Se face un blat din 3 oua,3 linguri zahar,3 linguri apa,3 linguri faina,vanilie,praf de copt si un praf de sare.

Se coace  in forma de tort tapetata.

         Se pune intr-o forma de tort ( o cratita) o folie peste care se aseaza fructe (kiwi,ananas,capsuni,etc),se pune gelatina rosie ,preparata dupa cum scrie pe plic.Se taie blatul in doua iar jumatatea de sus se pune peste gelatina(pana este inca calda.Se insiropeaza bine blatul

        Se pun la inmuiat 3 plicuri (3x10g) de gelatina alba cu 100ml apa pentru o jumatate de ora.

          3 oua intregi se bat cu 150g zahar si gelatina taiata bucati dupa ce s-a inmuiat.Se bat cu mixerul.Dupa ce s-au amestecat se pun pe foc mic sau la abur pana cand se topeste gelatina si se fac niste basicute.

       Se pun 2 vanilii,50g stafide spalate si inmuiate in apa calduta(sau in rom daca vrei),coaja de portocala.Se raceste.

       Se bat 2 plicuri de frisca cu lapte si se pun la frigider.Frisca se amesteca in crema cu mixerul.

       Se pune la frigider 10 minute,nu mai mult.

       Se pune crema peste jumatatea de blat,se pune cealalta jumatate de blat insiropata bine si se lasa la frigider pana se intareste crema(cam de pe o zi pe alta).

       Se rastoarna pe o farfurie si se orneaza cu frisca si fructe.

 

COMENTARII (20)

nadina73 1

12.08.2010, 01:01

super foarte bine arata 5 furcu

diaconta 1

12.08.2010, 19:55

mersi fetele

tanyapatap 1

10.12.2010, 22:54

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18