Tort Diplomat

de adriana_bobu in Torturi, 20 Ian 2011 | 30288 vizualizari

 

Este desrtul ideal pentru o zi de sarbatoare.

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 1 cutie frisca (500 g) Hulala
  • 3 plicuri gelatina
  • 2 portocale
  • 2 kivi
  • o cutie (800 g) compot ananas
  • o cutie piscoturi
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Diplomat:

Se pune gelatina intr-o cana cu apa. Se separa albusurile si se pun intr-un bol unde se bat spuma. Galbenusurile se amesteca bine cu zaharul si apoi cu zeama de la compot (fructele pastrandu-se intr-un castron) iar in final se adauga gelatina umflata lasand totul pe foc cca 15 min. Frisca se prepara conform indicatiilor de pe cutie si se amesteca cu albusurile batute si apoi cu compozitia de galbenusuri racorita.

Intr-o oala (vas) captusita cu ceolofan umezit se pune un strat din fructe taiate felii (avand grija sa captusim cu felii si laterala) Apoi se pune 1/3 din compozitie, un strat de fructe de ananas, a doua treime de compozitie si iar presaram fructe de ananas si in sfarsit ultima parte din compozitie peste care punem piscoturile(unul langa altul) Acoperim cu marginile de la celofan si dam la congelator  tortul pentru o ora, apoi il lasam in frigider pana-l servim .

In momentul servirii intoarcem oala (vasul) cu fata in jos pe un platou indepartand cu grija celofanul. Se orneaza cu frisca sau se rade ciocolata deasupra. 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort Diplomat 79449
retete culinare - Tort Diplomat 79450
retete culinare - Tort Diplomat 79451
retete culinare - Tort Diplomat 79452

COMENTARII (46)

adriana_bobu 1

12.10.2013, 17:29

bya ralu, babi5

Isabel 1

30.11.2013, 10:09

adriana_bobu 1

01.12.2013, 16:48

merci

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L