Tort Diplomat 2

de soryna1981 in Torturi, 20 Ian 2012 | 4392 vizualizari

 

Pentru ca, luna aceasta a fost ziua de nume a sotului meu Sf. Ioan, am ales sa-i fac un tort pe care il adora oricand "DIPLOMAT", tot ce contine frisca este innebunit. Am reusit ca de obicei sa fac pozele la ultima 100 de metri, deoarece foarte multe retete am facut, dar nu reuseam sa le fac poze, in schimb mi-am propus ca pe viitor sa fiu mai "pe faza" si sa fac pozele din timp :)

 

INGREDIENTE

 Blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri ulei
  • 2 pliculete zahar vanilat Dr. Oetker
  • coaja de la o lamaie mare
  • 8 linguri faina
Umplutura: 
  • 700 ml frisca Meglle
  • 2 linguri zahar tos
  • 2 pliculete zahar pudra Dr. Oetker
  • 2 cutii compot fructe(1 cutie ananas, 1 cutie fructe exotice)
  • 4 linguri stafide
  • esenta rom
Sirop:
  • sucul de a cele 2 conserve
  • sucul de la 2 portocale mari stoarse
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Diplomat 2:

Blat: Albusurile cu un praf sare se mixeaza pana devin spuma, se pune pe rand zaharul se mixeaza pana se face albusul tare ca de bezea. Intr-un bol separat se amesteca galbenusurile cu uleiul,zaharul vanilat si coaja de la lamaie, apoi se incorporeaza in albusurile batute si se mai mixeaza doar cca 30 sec sa se incorporeze totul.Se pune si faina pe rand,dar se incorporeaza usor cu o spatula/lingura lemn.

Se mai taie bucatelele din compot sa fie de marimea potrivita si se pun la scurs.

 Tava unsa cu ulei si tapetata cu faina/sau hartie copt se pune continutul in tava si se da la cuptor pana la trecerea cu scobitoarea. Dupa coacere se da la racire completa. Dupa racire completa se taie in 3 talere., dar stratul de jos sa fie putin mai gros decat celelalte doua.

Umplutura:

Se bate frisca foarte bine cu mixerul impreuna cu zaharul pana se formeaza bulgarasi.
La inmuiat se pun stafidele intr-un pahar cu 200 ml apa si esenta rom.
Se amesteca sucul de la compot cu cel de la cele 2 portocale, se pune primul taler de blat pe un platou se insiropeaza cu acest amestec uniform, se imparte cantitatea de frisca in 2 jumatati. Din prima jumatate de frisca se pune un strat de 1 cm frisca se presara jumatate din fructe si stafidele deja strecurate,sa fie uniform si peste se pune restul de frisca. Urmeaza al 2-lea strat de blat se insiropeaza si se pune la fel frisca, fructe, stafidele si restul de frisca sa acopere fructele. Se incheie cu al 3-lea blat se insiropeaza.
 Separat se bat cele 300 ml frisca lichida, se imbraca si se orneaza tortul dupa preferinta.Eu am mai ras putina ciocolata pe deasupra si am ornat cu mandarine.

 

TIPS-URI

1

Daca doriti puteti sa mai puneti fructe proaspete de care doriti, sau sa faceti numai dintr-un tip de fruct si nu amestecate, fie ele compot sau fructe proaspate.

2

Daca este posibil se poate face blatul cu o zi inainte de folosire, se va taia si insiropa mult ma bine si v-a avea o"tinuta"mai frumoasa.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort Diplomat 2 141613
retete culinare - Tort Diplomat 2 141615
retete culinare - Tort Diplomat 2 141616

COMENTARII (15)

anomisana 1

22.01.2012, 15:00

Frumos tort, felicitări.

mirela0911 1

22.01.2012, 16:19

foarte frumos!

soryna1981 1

23.01.2012, 09:38

Va multumesc pt aprecieri....

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S