Tort diplomat 2

de gaby_gabytza in Torturi, 11 Apr 2013 | 3103 vizualizari

 

L-am facut pentru mama soacra ca a fost ziua ei doar ca nu e prea reusit(asa mi se intampla mereu cand vreau sa fac ceva special pentru cineva:(

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet piscoturi

crema

  • 5 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 4 linguri amidon
  • 400 ml lapte
  • 1esenta vanilie
  • 2 plicuri gelatina

decor

  • frisca
  • 1 lingura cacao
  • sirop
  • 250 ml apa
  • 100 g zahar
  • 3 linguri compot de visine
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort diplomat 2:

Punem laptele la fiert si dupa il lasam sa se raceasca.Galbenusurile le mixam cu zaharul si cu un praf de sare pana devine o crema spumoasa.Adaugam amidonul si mixam iarasi.Dupa ce s-a racit laptele il adaugam peste compozitia de galbenusuri si amestecam.

In oala in care am fiert laptele rasturnam toata compozitia si o punem pe foc la foc mic pana se formeaza o crema groasa.Si lasam sa se raceasca.Gelatina o amestecam cu apa cat sa o acopere si o lasam 10 minute la hidratat.Dupa o punem pe baie de aburi si o amestecam pana cand se dizolva toata gelatina(sa nu fiarba) si o rasturnam peste crema.Amestecam.Dam crema la frigider 30 minute.

Sirop-fierbem apa cu zaharul pana se dizolva.Dupa adaugam lingurile de compot si il lasam sa se racesca.

Piscoturile le trecem prin sirop si asezam un rand intr-o tava cu inel detasabil adaugam 3/4 din crema peste si iarasi un rand de piscoturi trecute prin sirop.Dupa adaugam restul de crema cat sa acopere un strat fin piscoturile.Dam la frigider 2 ore.

Scoatem tortul de la frigider si il imbracam in frisca batuta cu cacaoa(eu am lasat cateva linguri de frisca simpla).Pe margini adaugam piscoturi injumatatite si le legam usor pe toate cu o ata.Dam inca 30 min la frigider si putem servi.

 

RETETA IN IMAGINI

Tort diplomat 2-0
Tort diplomat 2-1
Tort diplomat 2-2
Tort diplomat 2-3

COMENTARII (22)

Aurelia 07_07

Aurelia 07_07 1

12.04.2013, 07:31

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

12.04.2013, 09:24

va multumesc

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

12.04.2013, 09:40

gaby dar asta e adevarul

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!