Tort diplomat

de crisad in Torturi, 16 Oct 2009 | 14350 vizualizari

 

ieri am sarbatorit ziua mea de nastere si am preparat pt invitatii mei un tort diplomat cu portocala si fructe

 

INGREDIENTE

  • 6 galbenusuri
  • 2 cani de lapte
  • 1 cana zahar
  • 1/2 kg frisca(eu am folosit hulala)
  •  3 pliculete gelatina dr oetker
  • fructe(portocale ananas (din compot am folosit eu) kiwi
  • piscoturi
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort diplomat:

intai se pregateste vasul in care se va prepara tortul .(eu am folosit un vas rotund )


se imbraca toata suprafata vasului cu folie si sa treaca putin de margini .gelatina se pune la inmuiat in jumatate de cana de lapte . galbenusurile se freaca spuma cu zaharul iar restul de lapte se pune la fiert se amesteca putin lapte fierbinte cu spuma de oua (pt a se aduce la temperatura )apoi incet se rastoarna peste lapte si se amesteca pana se ingroasa ca o ciulama . se lasa aceasta crema sa se racoreasca .in aceasta crema se pune gelatina crema tb sa fie calda cat poti tine degetul in ea pt a se amesteca bine gelatina


in timp ce amestecam in crema am pus la robot si frisca sa se bata pt a castiga timp care se pune apoi la frigider


am taiat felii pt ornat cam 4 portocale mari pe care le-am fiert pt cateva minute (cam 3 ) in apa simpla si inca 3-4 minute in alta oala cu sirof de zahar .dupa ce se scot si se racesc se imbraca peretii vasului cu portocale


crema de oua se amesteca cu frisca si se rastoarna jumatate din cantitate peste portocale ( in crema nou formata eu am amestecat si cuburi din feliile fierte de portocala care au ramas ) se adauga fructe taiate cubulete ananas si kiwi am folosit si apoi restul de crema


deasupra se aseaza piscoturi trecute f usor prin siropul de la compotul de ananas


se da la frigider inainte de fi servit


 

TIPS-URI

1

tortul l-am facut de miercuri pt joi sa se "odihneasca" o noapte la frigider   si desi mi-am facut temele (am facut si ceva poze  ) nu le pot incarca

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort diplomat 9101
retete culinare - Tort diplomat 9102
retete culinare - Tort diplomat 9103
retete culinare - Tort diplomat 9104
retete culinare - Tort diplomat 9105
retete culinare - Tort diplomat 9106

COMENTARII (7)

elena1988 1

06.03.2011, 08:31

oana_pisicutza16 1

09.04.2012, 14:32

arata delicios

diana_cnt86 1

09.08.2013, 15:11

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Rosii cherry cu usturoi si busuioc
  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!