Tort diplomat

de crisad in Torturi, 16 Oct 2009 | 14420 vizualizari

 

ieri am sarbatorit ziua mea de nastere si am preparat pt invitatii mei un tort diplomat cu portocala si fructe

 

INGREDIENTE

  • 6 galbenusuri
  • 2 cani de lapte
  • 1 cana zahar
  • 1/2 kg frisca(eu am folosit hulala)
  •  3 pliculete gelatina dr oetker
  • fructe(portocale ananas (din compot am folosit eu) kiwi
  • piscoturi
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort diplomat:

intai se pregateste vasul in care se va prepara tortul .(eu am folosit un vas rotund ) 

se imbraca toata suprafata vasului cu folie si sa treaca putin de margini .gelatina se pune la inmuiat in jumatate de cana de lapte  . galbenusurile se freaca spuma cu zaharul  iar restul de lapte se pune la fiert se amesteca putin lapte fierbinte cu spuma de oua (pt a se aduce la temperatura )apoi incet se rastoarna  peste lapte si se amesteca pana se ingroasa  ca o ciulama . se lasa aceasta crema sa se racoreasca .in aceasta crema se pune gelatina  crema tb sa fie calda  cat poti tine degetul in ea pt a se amesteca bine gelatina

in timp ce amestecam in crema am pus la robot si frisca sa se bata pt a castiga timp  care se pune apoi la frigider

am taiat felii  pt ornat cam 4 portocale mari  pe care le-am fiert pt cateva minute (cam 3 ) in apa simpla si inca 3-4 minute in alta oala cu sirof de zahar  .dupa ce se scot si se racesc se imbraca peretii vasului  cu portocale

crema de oua se amesteca cu frisca si se rastoarna jumatate din cantitate peste portocale ( in crema nou formata eu am amestecat   si cuburi din feliile fierte de  portocala care au ramas ) se adauga fructe taiate cubulete ananas si kiwi am folosit si apoi restul de crema

deasupra se aseaza piscoturi trecute f usor prin siropul de la compotul de ananas

se da la frigider inainte de fi servit

 

 

TIPS-URI

1

tortul l-am facut de miercuri pt joi sa se "odihneasca" o noapte la frigider   si desi mi-am facut temele (am facut si ceva poze  ) nu le pot incarca

RETETA IN IMAGINI

Tort diplomat-0
Tort diplomat-1
Tort diplomat-2
Tort diplomat-3
Tort diplomat-4
Tort diplomat-5

COMENTARII (7)

elena1988 1

06.03.2011, 08:31

oana_pisicutza16 1

09.04.2012, 14:32

arata delicios

diana_cnt86 1

09.08.2013, 15:11

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41