Tort Diplomat

de Crista_Luca in Torturi, 15 Iun 2011 | 13655 vizualizari

 

deoarece este delicios diplomatul ..si usor de facut, am ales sa fac unul sa duc si la servici ...s-a dopittttt, nu aveam nici cum sa fac poza la sectiune ...cum era sa zic stati, ca tre sa fac pozaaaa :)))) , oricum unul din colegi m-a si intrebat > dar l-ai pus pe net???>> :))

 

INGREDIENTE

  • piscoturi ..o punga mica
  • 500 ml frisca
  • 500 ml lapte
  • 7 oua
  • 300 gr zahar
  • 1 lg faina
  • 20 gr gelatina
  • 1 zahar vanilat
  • coaja de la o lamaie si de la o portocala
  • fructe : 3 buc kiwi, mandarine, portocale, piersici - compot
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Diplomat:

am pus gelatina la inmuiat intr-un pahar cu zeama de la compotul de piersici. intre timp am separat ouale. Le-am pus intr-o cratita impreuna cu zaharul , faina, zaharul vanilat, cojile rase de la lamaie si portocala., si la final laptele. se amestec abine si se pune pe foc amestecand continuu, pana se ingroasa si devine ca o smantana. dupa ce s-a fiert crema se adauga gelatina si albusurile batute spuma, se omogenizeaza si se pune la frigider. se amesteca din cand in cand sa nu se ingroase de tot, doar sa se raceasca.

se bate frisca si se amesteca cu crema, dar atentie sa nu se intareasca, doar sa se raceasca!

se pregateste o cratita sau o tava cu peretii detasabili, nu neaparat :d, se acopera cu folie alimentara, si pe fund se pun fructe. se adauga din crema , apoi fructele taiate cuburi sau cujm doriti ..si restul de crema. deasupra se pun piscoturile care inainte se trec prin zeama de compot . se acopera cu folia si se pune la frigider cel putin 4 ore. ideal ar fi de seara pana dimineata :D

Apoi se rastoarna pe un platou sau o farfurie rotunda ..ce doriti ... se scoate folia si se papa !

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Crista_Luca 1

19.06.2011, 20:39

ada ..eu nu eram fan deloc ..sa nici nu aud de diplomat .... asa eram eu acu 1 an ...dar din cauza ca sotului meu ii place enorm ..am zis hai sa fac si eu o data sa vad cum e ...si ..de atunci asa pap tortul diplomat.. e printre preferatele mele
asa ca pot sa-i multumesc lui

RuxyRux 1

19.06.2011, 23:15

La Multi Ani! Arata superb

Crista_Luca 1

20.06.2011, 14:44

multumesc Ruxy

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort de biscuiti cu branza, cacao si scortisoara