Tort Diplomat

de Lau in Dulciuri, 4 Iul 2011 | 5263 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 2 lingura ulei
  • 2 linguri apa
  • esenta de vanilie
  • 1/2 praf de copt
  • CREMA DIPLOMAT
  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 600 ml frisca
  • esenta de portocale
  • 2 plicuri gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Diplomat:

Separam albusurile de galbenus. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam. Adaugam galbenusurile unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Adaugam uleiul, apa, faina, praful de copt, esenta de vanilie si omogenizam bine. Turnam compozitia intr-o forma pentru tort cu pereti detasabili tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptor cca 15-20 min

Crema-ouale impreuna cu zaharul se bat bine, se pun pe baie de abur pana cand crema se ingroasa ca o smantana, apoi se lasa sa se raceasca. Frisca se bate bine

Gelatina se pune la inmuiat in 100 ml apa, apoi se pregateste conform instructiunilor de pe plic. Se amesteca cu compozitia de ou, adaugam esenta, frisca si se omogenizeaza

Asamblare-se tapeteaza o tava(detasabila) cu folie alimentara, se adauga blatul, adaugam crema si ornam dupa plac

Se da la rece cateva  ore inainte de servire

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort Diplomat 113317
retete culinare - Tort Diplomat 113318
retete culinare - Tort Diplomat 113320
retete culinare - Tort Diplomat 113322

COMENTARII (12)

Lau 1

04.07.2011, 21:43

multumesc

mihaelaM 1

05.07.2011, 13:44

place

Lau 1

11.07.2011, 21:30

mihaela

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21