Tort diplomat

de Laura Alexia in Torturi, 15 Oct 2011 | 3598 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 compot ananas
  • 2 pungi stafide (mici)
  • 5 oua
  • 2 plicuri gelatina
  • 750 ml frisca Hulala
  • 250 ml lapte
  • 250 gr. Zahar
  • 5 plicuri zahar vanilat
  • 1 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort diplomat:

CREMA

Cele 5 galbenusuri se freaca cu 250 gr zahar.apoi adaugam si zaharul vanilat ,250 ml lapte si coaja de la lamaia rasa.

Se amesteca si se pune la fiert toata compozita timp de 5 minute.Separat se prepara gelatina se lasa la racit.

Dupa ce s-a racit, nu foarte tare, se amesteca cu crema.

Crema se ia de pe foc, se lasa la racit apoi se pun stafidele,compotul de ananas(rondele de ananas trebuie taiate cubulete)si se amesteca.

Separat se bat albusurile spuma.250 ml de frisca se bate cu mixerul apoi se amesteca  albusurile cu frisca si se mai bat cu mixerul inca o data si intr-o singura directie.

Se va amesteca  crema cu frisca si abusurile ce le-am batut spuma .

Intr-o tava se pune folie alimentara ,se toarna compozitia si se pune la frigider de seara pana dimineata.

A doua  zi se rastorna compozitia pe un platou si se imbraca tortul in frisca si se orneaza cu fructe confiate dupa gust ,eu am pus cirese confiate si portocale.

POFTA BUNA!

 

RETETA IN IMAGINI

Tort diplomat-0
Tort diplomat-1
Tort diplomat-2

COMENTARII (19)

alinutzika

alinutzika 1

17.10.2011, 15:54

f frumos tortul! Bun venit!

mamaieelena

mamaieelena 1

17.10.2011, 16:02

bine arata tortul si bine ai venit

MIUTA

MIUTA 1

17.10.2011, 17:43

Foarte frumos
Bine ai venit!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!