Tort Diplomat

de soryna1981 in Torturi, 19 Ian 2012 | 3602 vizualizari

 

Un tort facut cu drag....:) Din pacate poze cu sectiune nu am apucat sa fac, se mancase asa de repede de ma bucur ca am apucat sa-i pot face poze inainte de servire...:))) A fost un tort facut la graba, se si vede ca nu este nivelat foarte bine......dar s-a mancat pe nerasuflate pana la ultima feliuta.....:)

 

INGREDIENTE

  • 1000 ml frisca lichida Meglle
  • 1 iaurt Danone Natural (400 gr)
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 cutie mare compot ananas
  • 100 ml apa
  • 3 pliculete gelatina pudra( 30 gr)
  • cirese pentru decor
  • bomboane SUGUS pentru trandafiri decor
  • 1 pachet mare piscoturi
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Diplomat:

- Se pune gelatina intr-un ibric in 100 ml apa si se lasa cca 10 min la hidratat. Dupa cele 10 min se pune pe foc mic si se amesteca continuu cateva secunde, doar pana ce devine lichida, dar sa nu fiarba deoarece isi pierde din proprietati si nu mai are puterea de inchegare. Se da deoparte si se lasa la racit, mai amestecandu-se din cand in cand, dar sa nu ajunga la rcire complta,decat calduta sa ramana.

- Ananasul si se taie bucatele de marimea dorita si se pune la scurs.

- Intr-un bol/castron se bat 700 ml frisca lichida cca 3 min,apoi se scurge iaurtul de zer si se pune peste frisca si zaharul pudra, se mai bate cca 2 min.Daca gelatina intre timp este inca lichida, dar foarte putin calduta (sa nu fie fierbinte) se poate turna peste frisca batuta si se mai da la mixer cca 4 min pana ce se incorporeaza foarte bine toata gelatina. Ananasul deja scurs se pune in compozitie si cu o spatula/lingura de lemn se amesteca usor pana la incorporare.

- Piscoturile se insiropeaza in sucul de la compotul de ananas, dar nu foarte tare.

- Se ia o forma rotunda/tava/cratita, dupa preferinta,se pune o folie alimentara pe fundul formei (sa ajunga si pe margini)....se pune jumatate din cantitatea diplomatului, peste se pune un rand piscoturi insiropate dar nu foarte tare, se pune restul compozitiei diplomat si iarasi un rand piscoturi insiropate. Se da la rece minim 5 ore, dar de preferat se lasa de pe o zi pe alta, sau facut dimineata si consumat seara.

Dupa inchegare,se pune tava/platoul peste forma in care este diplomatul si se rastoarna cu o miscare brusca, se da deoparte folia alimentara si se orneaza dupa preferinta. Eu l-am ornat cu 300 ml frisca batuta, cirese confiate si am facut trandafiri din bomboane sugus.

 

 

TIPS-URI

1

Se poate folosi si blat cacao/alb in loc de piscoturi

2

Se poate folosi orice fruct doriti pentru umplutura, dar si ornat

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort Diplomat 141439
retete culinare - Tort Diplomat 141440
retete culinare - Tort Diplomat 141441

COMENTARII (11)

MotanLaOale 1

20.01.2012, 08:20

soryna1981 1

20.01.2012, 10:54

Multumesc tuturor, din pacate am fost nevoita sa fac asa pozele,deoarece in jurul tortului se vedeau numai picioare(roiau pe langa el) si nu dadea bine in poza, asa ca.....sper ca urmatoaele poze la retete sa nu mai fiu nevoita sa le fac asa....

Ana_Maria269 1

20.01.2012, 18:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S