Tort Diplomat

de Steffy in Torturi, 6 Mar 2012 | 14791 vizualizari

 

Tortul pe care il voi prezenta are aproximativ 5 kg si l-am facut de curand cu ocazia aniversarii mele. Daca doriti sa faceti unul mai mic, se pot imparti in doua toate ingredientele. Este un tort racoros si in functie de anotimp puteti combina diverse fructe.

 

INGREDIENTE

  • Un litru frisca Hulala
  • 5 pachete gelatina Dr. Oetker
  • 1 punga piscoturi (24 bucati)
  • 1 cutie compot ananas rondele
  • 1 cutie compot piersici
  • 1 cutie compot capsuni
  • 2 kiwi
  • 3 portocale
  • 2 banane
  • 7 oua
  • 500 g zahar
  • 100 ml lapte
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Diplomat:

Se bate frisca Hulala pana devine foarte consistenta si se pune la rece.

Luati o cratita inalta (aproximativ 5 kg), o clatiti cu apa rece si o acoperiti cu o punga de unica folosinta (punga de gunoi).

Taiati fructele rondele pentru a modela si a da un aspect frumos tortului. Eu am pus rondelele de ananas si am facut un cerc, in mijlocul ananasului am pus capsuni, apoi in interiorul cercului am pus rondele de kiwi si portocale (la fel si pe margine).

Fiecare pune fructele dupa bunul gust si cum isi doreste sa arate tortul atunci cand il rasturnam. Banana nu se pune la suprafata pentru ca isi schimba culoarea, deci o punem in interiorul tortului. Restul fructelor se taie cubulete.

Se freaca galbenusurile cu zaharul, apoi se adauga gelatina pe care am amestecat-o in prealabil cu laptele. Compozitia obtinuta se pune la bain-marie aproximativ 8 minute, amestecand continuu cu o lingura de lemn pana devine ca o ciulama. Se da la rece.

Albusurile se bat spuma, apoi se combina cu frisca batuta si compozitia de mai sus racita.

Se pune 1/3 din aceasta combinatie peste ornamentul din fructe facut in cratita, apoi adaugam o parte din fructele taiate cubulete si jumatate din piscoturile scufundate in sucul de la compot. Punem inca 1/3 din crema, fructele cubulete si restul piscoturilor, apoi ultima parte a cremei cu restul de fructelor.

Se pune la frigider cu un platou deasupra si se rastoarna atunci cand e servit (de preferat a doua zi)

 

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tort Diplomat-0
Tort Diplomat-1
Tort Diplomat-2
Tort Diplomat-3
Tort Diplomat-4
Tort Diplomat-5
Tort Diplomat-6

COMENTARII (15)

oana_pisicutza16 1

09.04.2012, 15:29

foarte bun

cocolina 1

29.04.2012, 21:36

excelent de bun l-am trecut la favorite

babi5 1

22.08.2013, 22:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04