Tort diplomat

de Alinutza80 in Torturi, 28 Mar 2012 | 47562 vizualizari

 

Aveam pofta de tort diplomat, dar nu am facut niciodata, asa ca aseara am incercat si a iesit foarte bun. Baiatul meu cel mare a spus ca imi da nota 10+.

 

INGREDIENTE

  • 20 g gelatina foi
  • 5 oua
  • 500 ml lapte
  • 1 lingura faina
  • 300 g zahar
  • 500 g frisca
  • 1 intaritor de frisca
  • 1 pachet mare piscoturi
  • fructe de care doriti(eu am pus 1 cutie compot de ananas, 3 kiwi si 1 portocala)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort diplomat:

Gelatina se pune la inmuiat in jumatate de cana de lapte caldut.

Fructele din compot se pun la scurs, iar cele proaspete se taie feliute si se pun si ele la scurs.

Galbenusurilese amesteca cu zaharul, apoi cu laptele si se pun la fiert la bain-marie. Se adauga o lingura de faina si se mesteca pana se ingroasa.

Se ia de pe foc, se adauga gelatina si se amesteca din cand in cand pana se raceste complet.

Se bate frisca cu intaritorul, albusurile cu un praf de sare.

Dupa ce crema se raceste se adauga frisca, apoi albusurile si se mesteca incet.

Se imbraca in celofan umezit o cratita destul de inalta. Piscoturile se trec prin sucul de fructe si se imbraca peretii cratitei. Se aseara fructe pe fundel cratitei, se toarna jumatate de crema, se mai pun fructe, apoi iar crema si la sfarsit piscoturi.

Se acopera cratita si se lasa la rece(eu l-am facut aseara si l-am taiat astazi).

Se rastoarna pe un platou, punand platoul peste cratita si intorcand foarte repede.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Tort diplomat-0
Tort diplomat-1
Tort diplomat-2
Tort diplomat-3
Tort diplomat-4
Tort diplomat-5
Tort diplomat-6
Tort diplomat-7
Tort diplomat-8
Tort diplomat-9
Tort diplomat-10

COMENTARII (32)

Alinutza80

Alinutza80 1

07.05.2012, 15:05

Multumesc!

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

16.12.2013, 18:16

Aurelia 07_07

Aurelia 07_07 1

16.12.2013, 20:54

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!