Tort Diplomat

de ela in Torturi, 18 Mai 2013 | 4381 vizualizari

 

aveam un blat de tort care trebuia folosit....aveam si niste oua de casa care trebuiau si ele folosite....luasem si un litru de frisca de paste pe care nu il folosisem...mai erau si niste compoturi de ananas care stateau in dulap degeaba...si doua cutii de mascarpone de la care pornisem si pe care acum imi dau seama ca am uitat sa le folosesc :)))))))))))))))))...pozele sunt facute seara,sper sa apuc sa fac si pe lumina cateva poze azi ...m-am jucat putin cu editarea pozelor asa ca o sa vedeti niste poze mai ciudate :))daca tot a fost ziua Laurei,il dedic cu drag ei

 

INGREDIENTE

  • 1 blat de tort din comert
  • 600 ml frisca lichida
  • 1 cutie mare de compot ananas bucati (si una mica daca vreti sa fie mai plin tortul)
  • 5 galbenusuri
  • 250 gr zahar
  • 350 ml lapte
  • 2 linguri faina
  • 1 plic FINESSE CU GUST DE PORTOCALE DR OETKER(sau coaja rasa de la o portocala)
  • 1/2 fiola esenta vanilie
  • cateva picaturi esenta de portocale
  • 3 plicuri gelatina
  • 2 plicuri intaritor de frisca
  • 2 pachete martipan de la Dr Oetker
  • zahar pudra
  • cateva picaturi de colorant alimentar natural albastru
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Diplomat:

Punem la scurs intr-o sita ananasul.

Pregatim crema intre timp:

Gelatina o punem la inmuiat in 100ml de apa. Frecam galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Adaugam faina si amestecam bine.

Punem intr-o craticioara laptele cu razatura de portocale, esenta de portocale si de vanilie si incalzim putin, apoi adaugam galbenusurile frecate si lasam la foc mic, amestecand cu un tel pana se ingroasa compozitia. Oprim focul si adaugam gelatina inmuiata si amestecam bine. Lasam crema sa se raceasca.

Batem 400 ml frisca lichida cu un plic de intaritor de frisca, apoi incorporam crema de vanilie racita. Oprim 1/3 de crema iar in restul punem bucatile de ananas si amestecam usor.

Asamblam tortul: blat, insiropam cu zeama de la compotul de ananas dar nu prea mult, crema, blat insiropat, crema, iar la final ungem blatul de deasupra cu crema oprita.

Martipanul il framantam bine pe un blat presarat cu zahar pudra, punem putin colorant alimentar si framantam bine pana se poate modela. Intindem cu un sucitor pe care am pus zahar pudra, rulam pe sucitor si punem usor peste tortul uns cu crema, apoi taiem marginile.

Batem frisca ramasa cu un plic intaritor de frisca si ornam.

 

 

TIPS-URI

1

se poate face si fara martipan punand frisca deasupra tortului

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort Diplomat 229184
retete culinare - Tort Diplomat 229185
retete culinare - Tort Diplomat 229186
retete culinare - Tort Diplomat 229187
retete culinare - Tort Diplomat 229188
retete culinare - Tort Diplomat 229189
retete culinare - Tort Diplomat 229190
retete culinare - Tort Diplomat 229191
retete culinare - Tort Diplomat 229192
retete culinare - Tort Diplomat 229193
retete culinare - Tort Diplomat 229194
retete culinare - Tort Diplomat 229195
retete culinare - Tort Diplomat 229196
retete culinare - Tort Diplomat 229197
retete culinare - Tort Diplomat 229198
retete culinare - Tort Diplomat 229199
retete culinare - Tort Diplomat 229200
retete culinare - Tort Diplomat 229201
retete culinare - Tort Diplomat 229202
retete culinare - Tort Diplomat 229203
retete culinare - Tort Diplomat 229204
retete culinare - Tort Diplomat 229205
retete culinare - Tort Diplomat 229209
retete culinare - Tort Diplomat 229325
retete culinare - Tort Diplomat 229326
retete culinare - Tort Diplomat 229327
retete culinare - Tort Diplomat 229328

COMENTARII (32)

ela 1

19.05.2013, 15:24

Dia,tot timpul am cate ceva ce trebuia demult folosit

epurasha2bb 1

25.05.2013, 09:46

imaginea ma duce cu gandul la o piscina...cu apa rece si turcoaz si in gura simt un gust dulce si exotic!

ela 1

25.05.2013, 11:18

ce imaginatie ai,Roberta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S