Tort diplomat

de Oana in Torturi, 2 Mai 2009 | 65254 vizualizari

 

Este delicios, foarte usor de facut si foarte racoritor!

 

INGREDIENTE

  • 20 g gelatina
  • 5 oua
  • 1/2 l lapte
  • 1 lingura faina
  • 300 g zahar
  • 400-500 g frisca
  •  piscoturi - pachet mare, cu 4 randuri
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort diplomat:

Puteti folosi ce fructe vreti, eu o sa va prezint mai multe variante ale tortului, cel mai bun a fost cu piersici proaspete, de vara, romanesti!


Sa trecem la treaba!


Gelatina se pune la inmuiat in jumatate de cana de lapte caldut. Daca folositi fructe la conserva(ananas), se pun la scurs sau cele proaspete se taie feliute si se pun si ele la scurs.


Galbenusurile se amesteca cu zaharul si apoi se pun la foc impreuna cu laptele. Se adauga o lingura cu faina si se amesteca cu un tel pana se ingroasa. Puteti amesteca la bain-marie sa nu se lipeasca. Se ia de pe foc, se lasa putin, apoi se pune gelatina si se amesteca din cand in cand pana se raceste complet.


Se bate apoi frisca, albusurile se bat si ele spuma. Cand crema este rece se adauga frisca, apoi albusurile, amestecad incet.


Se imbraca cu celofan umezit o oala destul de inalta. Piscoturile se umezesc in sucul de la fructe si se imbraca peretii oalei. Se aseaza fructele pe fundul oalei, se toarna jumatate de crema, se mai pun fructe, apoi iar crema si la sfarsit piscoturi. Se acopera oala si se lasa la rece(de preferat sa se faca tortul seara si sa fie lasat la frigider toata noaptea). Se rastoarna apoi pe un platou.


Iata tortul cu portocale, ananas si kiwi - poza 1 si 2 (o manuta mica fura niste crema :)))


Tortul cu capsuni si o cutie de fructe exotice(compot)- poza 3 si 4


Urmeaza preferatul meu, premiul I, cel cu piersici! Si sectiunea in care am pus si piure de piersici(facut din 2-3 piersici zemoase) si bucatele de piersica si mergeau mai multe, dar mi-a fost teama sa nu se lase - ultima poza

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort diplomat 2143
retete culinare - Tort diplomat 2144
retete culinare - Tort diplomat 2145
retete culinare - Tort diplomat 2146
retete culinare - Tort diplomat 2148
retete culinare - Tort diplomat 2149

COMENTARII (12)

mamaieelena 1

20.05.2011, 19:33

ella49 1

20.05.2011, 21:36

este foarte bun

gina37 1

15.09.2011, 12:13

se pun la foc impreuna cu laptele ,,,,,, care lapte ? nu ai pus nici o cantitate de lapte, o reteta de k

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Mena
  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI

  • 29

    J

  • 30

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Parjoale de legume si branza

de Rux 9

Parjoale de...

ieri la 23:40

Chiftele de legume

de Ksenya 4

Chiftele de legume

ieri la 15:20

Tortellini cu carne si ardei

Tortellini cu...

pe 28.09 la 22:27