Tort diplomat

de ela in Torturi, 18 Mar 2014 | 4005 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8oua
  • 4linguri zahar alb
  • 4linguri zahar brun
  • 8linguri faina
  • 1plic zahar vanilat
  • 1plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 1lingurita esenta de portocale
  • CREMA:
  • 2galbenusuri
  • 300ml lapte
  • 3inguri zahar brun
  • 2linguri apa rece
  • esenta de vanilie
  • 1lingura amidon alimentar sau 2linguri faina
  • 2plicuri gelatina transparenta+2linguri zahar++150ml apa
  • 200 ml frisca lichida
  • 1plic intaritor de frisca
  • 1cutie compot ananas cubulete
  • DECOR:
  • 500ml frisca
  • 1plic intaritor de frisca
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort diplomat:

Separam albusurile de galbenusuri.Albusurile le batem spuma cu un praf de sare,pana se intaresc,apoi adaugam treptat  zaharul vanilat,zaharul alb si brun,mixand bine dupa fiecare lingura.Incorporam galbenusurile,apoi adaugam esenta de portocale, faina amestecata cu praf de copt si cernuta.amestecand usor de jos in sus.Turnam intr-o forma de 28cm tapetata si unsa sau in care am pus pe fund hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit,la foc potrivit,pana se coace blatul(facem testul cu scobitoarea).Oprim focul si mai lasam cateva minute blatul in cuptor,apoi il scoatem si il mai lasam pe aragazul incalzit cateva minute(asa nu se va lasa tortul).Lasam sa se raceasca,scoatem din forma si il taiem in doua sau in trei.

Ananasul il lasam la scurs intr-o sita.

Galbenusurile le frecam bine cu zaharul,adaugam si apa rece,care va ajuta sa se dubleze cantitatea,adaugam laptele caldut si faina sau amidonul si esenta de vanilie dupa gust.Punem pe baie de aburi sau intr-o craticioara ceramica si lasam sa se ingroase crema,amestecand continuu.Lasam la racit si intre timp pregatim gelatina.

Punem gelatina cu putina apa la inmuiat cateva minute,apoi adaugam apa si zaharul si lasam pe foc pana la primul clocot.Oprim si lasam sa se racoreasca cateva minute,apoi o adaugam in crema de vanilie si mixam putin.Separat mixam frisca lichida cu intaritorul de frisca,in care incorporam apoi crema de vanilie si mai mixam putin ca sa se omogenizeze compozitia,apoi adaugam si bucatile de ananas si amestecam usor.

Insiropam cu zeama de la compotul de ananas,punem crema si apoi blatul de sus,insiropat si el.Ornam cu frisca batuta cu intaritorul de frisca.

Lasam la rece cateva ore.

 

TIPS-URI

1

daca folositi o forma de tort mai mica,blatul poate fi taiat in 3 asa ca punem 500ml frisca la crema

2

puteti folosi doar zahar alb,dar cel brun da blatului o culoare aurie foarte frumoasa si este mai gustos

3

putem pune zahar pudra si in frisca daca vrem sa fie mai dulce tortul,sau in crema de vanilie punem mai mult zahar

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort diplomat 304406
retete culinare - Tort diplomat 304407
retete culinare - Tort diplomat 304408
retete culinare - Tort diplomat 304409
retete culinare - Tort diplomat 304410
retete culinare - Tort diplomat 304411
retete culinare - Tort diplomat 304412
retete culinare - Tort diplomat 304413
retete culinare - Tort diplomat 304414
retete culinare - Tort diplomat 304415
retete culinare - Tort diplomat 304416
retete culinare - Tort diplomat 304417
retete culinare - Tort diplomat 304418
retete culinare - Tort diplomat 304419
retete culinare - Tort diplomat 304420
retete culinare - Tort diplomat 304421
retete culinare - Tort diplomat 304422
retete culinare - Tort diplomat 304423
retete culinare - Tort diplomat 304424
retete culinare - Tort diplomat 304425
retete culinare - Tort diplomat 304426
retete culinare - Tort diplomat 304427
retete culinare - Tort diplomat 304428
retete culinare - Tort diplomat 304429
retete culinare - Tort diplomat 304430
retete culinare - Tort diplomat 304431
retete culinare - Tort diplomat 304432
retete culinare - Tort diplomat 304433
retete culinare - Tort diplomat 304434
retete culinare - Tort diplomat 304435
retete culinare - Tort diplomat 304436
retete culinare - Tort diplomat 304437
retete culinare - Tort diplomat 304519

COMENTARII (29)

ela 1

11.04.2014, 18:27

Krystyan Trendy 1

06.05.2014, 23:22

minunat tort

MOKUSKA 1

11.05.2014, 10:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21