Tort Diplomat

de Bucataras Medi in Torturi, 27 Apr 2014 | 5089 vizualizari

 

Reteta de crema am furat-o de Gaby...hihihi...multumesc Gabytzule!

 

INGREDIENTE

  • Pentru crema
  • 3 oua
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri zahar
  • 50 ml smantana
  • 150 ml lapte
  • 200 gr ciocolata alba
  • doua plicuri gelatina
  • 650 gr frisca lichida
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 4-5 mandarine
  • 2-3 kiwi
  • 2 banane
  • 2 piersici din compot
  • 1 cutie compot ananas (rondele)
  • 200 g piscoturi sampanie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Diplomat:

Punem  geletina la hidratat in 50 ml suc de la compot(8-10 min).

Intr-un vas cu fund dublu punem ouale si apoi zaharul. Amestecam iar apoi incorporam faina. Adaugam smantana si apoi putin cate putin laptele. Punem vasul pe foc (la foc mic) si amestecam continuu pana cand compozitia se ingroasa. Luam de pe foc si adaugam ciocolata cubulete. Amestecam pana in momentul in care ciocolata se topeste complet. Adaugam gelatina in compozitia fierbinte si amestecam, apoi lasam la racit.

Se bate frisca lichida cu zaharul vanilat Cand compozitia s-a racit adaugam frisca.

Tapetam forma detasabila de tort cu folie transparenta. Fructele (mandarinele, kiwi, bananele) se curata de coaja. Kiwi si bananele se taie felii. Rondelele de ananas se taie in jumatate, piersicile se taie felii mai groase.  

Insiropam piscoturile in siropul de la compotul de ananas. Peretii si partea de jos a formei se "imbraca" cu piscoturi. Peste piscoturile de pe fundul formei asezam felii de fructe peste care turnam jumatate din compozitia racita mai sus. Urmeaza un alt strat de felii de fructe (dupa preferinta) peste care turnam restul de crema. La final ornam tortul cu felii de fructe dupa placul fiecaruia.

Dam la frigider pentru 4-5 ore, dupa care scoatem din forma, taiem bucati potrivite si servim.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort Diplomat 314153
retete culinare - Tort Diplomat 314154
retete culinare - Tort Diplomat 314155
retete culinare - Tort Diplomat 314156
retete culinare - Tort Diplomat 314157
retete culinare - Tort Diplomat 314158

COMENTARII (41)

Panacris 1

28.04.2014, 10:29

Lavinia 1

29.04.2014, 09:54

frumos

MOKUSKA 1

11.05.2014, 10:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S