Tort Diplomat

de Andreea Baraboi in Torturi, 1 Dec 2014 | 3469 vizualizari

 

Cum a fost ziua mea desigur nu putea trece fara farmecul PETRECERII adica tort!

 

INGREDIENTE

  • 400 g piscoturi
  • 20 g gelatina praf
  • 5 galbenusuri
  • 2 linguri faina
  • 500 ml frisca lichida
  • 200 g zahar
  • 1 esenta vanilie sau lamaie
  • 500 ml lapte
  • 3 portocale
  • 3 kiwi
  • 1 conserva ananas insiropat
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Diplomat:

Intr-un vas micut punem gelatina cu un pahar de apa calduta si lasam pana la momentul folosirii.

Pregatim crema unde intr-un vas adaugam cele 5 galbenusuri, 2 lg faina, zaharul esenta si amestecam cu telul si incet incet adaugam laptele si batem bine pana ce nu mai avem cocoloase.

Pune vasul pe foc si lasam sa dea cateva clocote la foc mic pana cand crema se ingroasa.

O lasam la racit dar ATENTIE crema nu trebuie sa fie rece complet ci calduta.

Odata ce s-a racorit putin crema adaugam gelatina in crema si amestecam cu telul pana se dizolva complet in crema.

Odata dizolvata gelatiina in crema o lasam la rece pana in momentul folosirii.

Incepem prin a taia fructele bucatele si ananasul trebuie sa fie pus la scurs intr-o sita cu ceva timp in urma.

Pe platoul unde formam tortul ne ajutam de inelul unei tavi de copt rotunde unde il asezam in centru si pe peretii tortului adaugam cate un piscot inmuiat in siropul de la ananas si ii aseazam pe peretii inelului de tort si formam si baza de jos tot la fel cu piscoturi insiropate.

Nu inmuiati de tot piscoturile in sirop deoarece se vor inmuia prea tare.

Batem frisca tare si incepem sa adaugam putin cate putin din crema care am lasat-o la rece pana o adaugam pe toata in crema si mixam bine pana ce aceasta s-a incorporat bine in frisca.

Incepem prin a pregati un strat de frisca cu crema la baza tortului si apoi un strat de fructe, continuam asa pana terminam atat compozitia cat si frisca!

Tortul l-am ornat tot cu fructe !

Nu am desprins inelul tortului pana a doua zi deoarece trebuie sa stea la rece minim 6 ore sau peste noapte!

 

RETETA IN IMAGINI

Tort Diplomat-0
Tort Diplomat-1
Tort Diplomat-2
Tort Diplomat-3
Tort Diplomat-4
Tort Diplomat-5
Tort Diplomat-6
Tort Diplomat-7
Tort Diplomat-8
Tort Diplomat-9
Tort Diplomat-10
Tort Diplomat-11

COMENTARII (10)

Gherca Daniela

Gherca Daniela 1

01.12.2014, 17:24

Rocsi

Rocsi 1

02.12.2014, 10:43

Ce frumos!

Andreea Baraboi

Andreea Baraboi 1

02.12.2014, 11:12

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!