Tort diplomat

de mihasara in Dulciuri, 19 Noi 2015 | 2392 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 270g zahar
  • 30g gelatina (3 plicuri)
  • 300ml lapte
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • un praf sare
  • 500g frisca lichida
  • 1 cutie compot ananas
  • 50g mix de fructe confiate
  • o rulada cu crema de fructe sau piscoturi.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort diplomat:

  1. Se bat ouale cu zaharul si cu un praf de sare pana se deschid la culoare.
  2. Adaugam laptele, amestecam bine, punem pe foc si amestecam incontinuu.
  3. Intre timp punem gelatina la inmuiat in apa rece (adaugam apa cam doua degete peste gelatina).
  4. Adaugam gelatina peste compozitia de calda de oua si lapte, amestecam bine.
  5. Mixam frisca si o adaugam peste compozitia de mai sus dupa ce s-a racit foarte bine.
  6. Tapetam o forma cu folie alimentara.
  7. Asezam pe marginea formei felii de rulada sau piscoturi.
  8. Turnam un strat de compozitie dupa care adaugam un strat de ananas foarte bine scurs de zeama si niste fructe confiate.
  9. Turnam iar din compozitie, adaugam fructe si la final, ultimul strat sa fie de compozitie.
  10. Dam la rece cateva ore dupa care il rasturnam pe un platou, il ornam cu frisca si cu fructe dupa imaginatia fiecaruia.
 

COMENTARII (16)

Rocsi

Rocsi 1

19.11.2015, 21:27

Ce fain ti-a iesit!

miki_a

miki_a 1

20.11.2015, 10:05

La pregatit asa ceva sunt 0 barat, dar mananc cu placere de fiecare data! Foarte reusit!

Moni_alex

Moni_alex 1

20.11.2015, 20:42

Foarte bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

11870 puncte

MotanLaOale

10810 puncte

mihaelar63

8800 puncte

mirela0911

8180 puncte

oanapl

7290 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!