Tort diplomat cu ananas

de adela1981 in Torturi, 8 Mai 2012 | 21328 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 340 gr ananas rondele din compot
  • 500 ml lapte
  • 4 galbenusuri
  • 50 gr amidon
  • 5 linguri zahar
  • 5 vanilii / 1 baton de vanilie
  • 500 ml frisca (Meggle am avut )
  • 15 gr gelatina
  • 200 ml zeama de la compotul de ananas
  • 16-18 piscoturi
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort diplomat cu ananas:

In primul rand pregatim o crema de vanilie:

punem laptele pe foc, mixam galbenusurile cu zaharul si vaniliile, apoi adaugam amidonul. Laptele fierbinte se toarna in fir subtire, si se amesteca in continuu, apoi se pune pe foc si se lasa pana ce se ingroasa. Cand este gata se acopera cu o folie alimentara si se lasa la racit. Intre timp hidratam gelatina in 100 ml suc de compot si batem  frisca. Gelatina se lasa la hidratat 10 min apoi se dizolva pe b.m si se adauga la crema de vanilie.  Se mixeaza foarte bine , apoi adaugam frisca (pastram 2 linguri pentru ornat)  si 200 gr ananas taiat in cuburi. ( pastram 4 rondele pentru ornat)

Insiropam pe rand piscoturile in restul de suc de la compot si asezam in rand, intr-o forma rotunda cu peretii detasabili. ( eu nu am mai folosit folie). Turnam crema peste piscoturi, nivelam si ornam dupa preferinta. Dam la rece pana a doua zi , daca nu ati pus folie atunci, desprindeti crema cu un cutit de pe peretii formei, apoi  scoateti marginea.

 

TIPS-URI

1

Pudrati cu cacao.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort diplomat cu ananas 161776
retete culinare - Tort diplomat cu ananas 161778
retete culinare - Tort diplomat cu ananas 161779
retete culinare - Tort diplomat cu ananas 161780
retete culinare - Tort diplomat cu ananas 161781

COMENTARII (19)

babi5 1

23.06.2013, 16:21

Bunnnnnnnnnn!!

doinita2ina 1

04.08.2014, 22:53

kukibella 1

05.08.2014, 12:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21