Tort diplomat cu ciocolata alba si fructe.

de gaby_duceag in Torturi, 4 Oct 2012 | 9788 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 4 oua
  • 150 gr zahar
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri amidon
  • 2 linguri apa
  • 2 linguri ulei
  • o lingurita praf copt
  • un vf. cutit sare
  • Crema
  • 3 oua
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri zahar
  • 50 ml smantana
  • 150 ml apa calda sau lapte
  • 200 gr ciocolata alba
  • doua plicuri gelatina
  • 650 gr frisca indulcita
  • un compot de fructe asortate (600 gr)
  • doua plicuri zahar vanilat
  • 400 gr frisca + 250 gr smantana + 2 linguri zahar pudra cu vanilie - pentru ornat
  • 80 gr ciocolata + o lingura unt pentru glazura
  • + sirop de zahar ars
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort diplomat cu ciocolata alba si fructe.:

Blat.

Separa albusurile de galbenusuri.

Mixeaza albusurile spuma si adauga treptat, in cateva randuri, zaharul, mixand pana la diluarea completa.

Freaca galbenusurile cu uleiul si apa si adauga-le peste albusuri odata cu faina si amidonul cernute impreuna cu praful de copt si sarea.

Omogenizeaza amestecand usor de jos in sus.

Tapeteaza o forma de tort cu diametrul de 24-26 cm cu hartie pentru copt, toarna compozitia, niveleaza si coace in cuptorul preincalzit, la foc mic spre mediu, pana ce blatul trece testul cu scobitoarea.

Lasa la racit.

Crema.

Mixeaza frisca.

Pune gelatina la hidratat in 50 ml zeama de la compot.

Intr-un vas cu fund dublu pune ouale, zaharul si faina si amesteca.

Adauga smantana si, treptat, cate putina apa si omogenizeaza. Pune vasul la foc mic la fiert amestecand continuu, pana se ingroasa compozitia.

Da deoparte si adauga ciocolata cubulete si amesteca pana se topeste.

Adauga gelatina in compozitia fierbinte sau lasa compozitia sa se raceasca si dilueaza gelatina pe baie de abur. Ambele variante sunt ok, eu am procedat dupa a doua varianta.

Daca adaugi in compozitia fierbinte omogenizeaza si lasa la racit, daca o diluezi pe baie de abur o adaugi in crema usor calduta.

Cand amestecul e complet racit adauga fructele din compot, scurse , si frisca.

Omogenizeaza amestecand usor.

Asamblare.

Taie blatul in doua pe orizontala.

Aseaza un blat pe platou, insiropeaza  si apoi aseaza inelul de tort in jurul lui.

Toarna crema, niveleaza si aseaza al doilea blat. Insiropeaza.

Da totul la rece peste noapte (sau cateva ore, 4-5)

Cu un cutit subtire desprinde crema de peretii vasului si scoate inelul.

Imbraca tortul in frisca mixata cu smantana si zaharul pudra.

Smantana trebuie sa fie cu cel putin 25 % grasime.

Pentru glazura de pe laterale topeste ciocolata impreuna cu untul si lasa sa se racoreasca destul de bine apoi cu o lingura ia cate putin si lasa sa curga doar pe laterale.

Pofta buna!

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort diplomat cu ciocolata alba si fructe. 180564
retete culinare - Tort diplomat cu ciocolata alba si fructe. 180565
retete culinare - Tort diplomat cu ciocolata alba si fructe. 180634

COMENTARII (60)

Dana_Retetegg 1

22.11.2012, 00:51

wow, super delicios! E direct la favorite

ryta 1

30.11.2013, 08:59

super delicios!

Ligia Bxl 1

30.11.2013, 18:28

ce frumuseteee

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D