Tort diplomat cu dulceata de porumbe

de violeta30 in Torturi, 24 Feb 2015 | 1626 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 200 ml lapte
  • 200 gr zahar
  • 2 plicuri gelatina
  • 1 cana de lapte cald pentru gelatina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 500 ml frisca lichida
  • 1 borcan de 400 g dulceata de porumbe sau visine
  • un praf de sare
  • 2 pachete de piscoturi
  • 1 plic tort gelee si 200 ml apa pentru glazura + 2 linguri de zahar
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort diplomat cu dulceata de porumbe:

Se sparg ouale ca pentru omleta, se pun intr-un vas de metal, se adauga praful de sare, se bat bine si se adauga zaharul si zaharul vanilat. Se amesteca pana se topeste zaharul. Adaugam laptele si punem pe baie de aburi pana se lichefiaza amestecul de oua si se ingroasa bine.

Intre timp punem plicurile de gelatina in laptele caldut (sa nu fie fierbinte) si amestecam cu o furculita pentru a se topi granulele de gelatina. Punem acest amestec peste crema de oua, dar dupa ce se raceste bine. 

Frisca lichida se pune peste crema de oua cu gelatina si se bate bine, dar sa nu fie foarte tare, trebuie sa arate ca o smantana groasa. Apoi inglobam si dulceata cu o lingura.

Punem folie alimentara intr-o forma rotunda (daca preferati puteti imbraca si forme de cozonac sau chiar patrate, dupa preferinta) si apoi insiram piscoturile asa cum sunt (nu se insiropeaza). Punem si pe fundul formei si turnam amestecul de frisca, dulceata si oua.

Deasupra punem jeleu - tort gelee (se amesteca plicul cu 2 linguri de zahar, apoi punem 200 ml apa si punem la foc exact 1 minut. Trebuie sa ne miscam repede pentru ca se intareste foarte repede). Se pune asa caldut cum e. 

Lasam cel putin 24 ore la frigider pentru a se intari bine, iar piscoturile se vor inmuia, vor absorbi excesul de umiditate din crema.

Pofta buna !

 

TIPS-URI

1

se poate inlocui dulceata cu diverse fructe taiate fin

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort diplomat cu dulceata de porumbe 368473
retete culinare - Tort diplomat cu dulceata de porumbe 368474
retete culinare - Tort diplomat cu dulceata de porumbe 368475
retete culinare - Tort diplomat cu dulceata de porumbe 368476
retete culinare - Tort diplomat cu dulceata de porumbe 368477
retete culinare - Tort diplomat cu dulceata de porumbe 368478
retete culinare - Tort diplomat cu dulceata de porumbe 368479
retete culinare - Tort diplomat cu dulceata de porumbe 368480
retete culinare - Tort diplomat cu dulceata de porumbe 368481
retete culinare - Tort diplomat cu dulceata de porumbe 368482
retete culinare - Tort diplomat cu dulceata de porumbe 368483

COMENTARII (7)

violeta30 1

24.02.2015, 22:33

Teo am specificat la inceput ca nu se insiropeaza, iar la sfarsitul retetei ca se vor inmuia de la sine din excesul de umiditate, iar crema se va intari ! M-am facut inteleasa acum ?

stefydeea 1

25.02.2015, 12:22

yummy,ador prajiturile cu fructe

monik80 1

19.03.2015, 08:44

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21