Tort Diplomat cu fructe

de diana_k in Torturi, 4 Noi 2011 | 4632 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina cernuta,
  • 1 praf de copt 
  • crema
  • o budinca de vanile
  • 4 linguri de zahar
  • 400ml lapte
  • 5 g gelatina
  • 300ml frisca
  • cubulete de fructe din conserva
  • ornat
  • 300ml frisca
  • 2 linguri zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Diplomat cu fructe:

Pentru blat

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam pana se formeaza o spuma destul de densa, adaugam zaharul treptat mixam in continuuare pana se topeste si se formeaza o spuma lucioasa, tare care nu curge. Adaugam si galbenusurile pe rand. apoi faina cernuta si praful de copt si amestecam usor cu lingura de jos in sus. Coacem blatul in tava unsa cu margarina si tapetata cu faina sau cu hartie de copt. Lasam  blatul sa se raceasca, il taiem in doua pe orizontala si insiropam fiecare felie de blat cu sucul de la fructe

Pentru crema

Mixam frisca. Punem gelatina la inmuiat in putina apa pentru 10 minute, apoi o topim pe foc. Preparam budinca din lapte si zahar, adaugam gelatina inmuiata. Lasam crema sa se raceasca, si o amestecam cu frisca. Umplem blaturile cu crema si fructe

Ornam cu frisca mixata cu zaharul pudra

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort Diplomat cu fructe 132266
retete culinare - Tort Diplomat cu fructe 132267
retete culinare - Tort Diplomat cu fructe 132268
retete culinare - Tort Diplomat cu fructe 132269
retete culinare - Tort Diplomat cu fructe 132270
retete culinare - Tort Diplomat cu fructe 132271

COMENTARII (21)

diaconta 1

05.11.2011, 19:17

superb si delicios

jolygina 1

06.11.2011, 10:18

Miha 1

07.11.2011, 11:11

Frumos!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29