Tort Diplomat cu fructe de padure

de ANCA in Torturi, 27 Dec 2010 | 14058 vizualizari

 

L-am facut pentru baietelul meu, de Craciun, a fost si ziua lui de nume. Este o reteta foarte simplu de realizat, rapid, light si este foarte gustos!

 

INGREDIENTE

  • 500 g fructe de padure congelate
  • 3oo g zahar
  • 500 ml frisca lichida
  • 450-470 g iaurt
  • 3 plicuri gelatina
  • 400 g biscuiti petit beurre
  • un pachet si jumatate de unt
  • 2 esente vanilie
  • 1 esenta rom
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Diplomat cu fructe de padure:

Blatul: Untul se pune la topit la foc mic, fara sa clocoteasca, apoi dse toarna peste biscuitii macinati, impreuna cu o esenta de rom alb si una d evanilie si se amesteca foarte bine, pana cand untul este absorbit complet si omogen. Se pune in forma de tort si se preseaza bine pe fundul formei.

Fructele de padure se pun intr-o sita si se lasa la decongelat si la scurs.

Gelatina se prepara confrom instructiunilor de pe plic.

Intr-un castron mare, se amesteca bine iaurtul cu zaharul, se adauga frisca batuta, o esenta vanilie si zaharul vanilat, se amesteca usor pana la omogenizare, apoi se pun fructele de padure si gelatina si se amesteca iar.

Compozitia se torna peste blatul de biscuiti si se da la frigider peste noapte.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Puteti folosi orice fructe va plac, din compoturi.

2

Cantitatile sunt pentru o forma de tort cu diametrul de 27 cm.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort Diplomat cu fructe de padure 73386
retete culinare - Tort Diplomat cu fructe de padure 73387
retete culinare - Tort Diplomat cu fructe de padure 73388
retete culinare - Tort Diplomat cu fructe de padure 73389
retete culinare - Tort Diplomat cu fructe de padure 73390
retete culinare - Tort Diplomat cu fructe de padure 73391

COMENTARII (55)

Teo 1

09.02.2011, 22:04

tare frumos !

nadina73 1

09.02.2011, 23:14

La multi ani multa sananate si intelegere Anca

ANCA 1

10.02.2011, 18:50

muuultumeeesc, va pup!! as vrea sa am mai mult timp, ca pe vremea cand stateam acasa cu Matei, sa fac bunataturi multe si sa pot posta mai des... dar sunt cu ochii pe voi!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D