Tort diplomat cu fructe exotice

de Lily_Musat in Torturi, 4 Iun 2009 | 25191 vizualizari

 

Racoritor precum o inghetata

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 200 gr. Zahar
  • 200 gr lapte
  • 2 vanilii
  • ½ kg frisca batuta
  • 2 lingurite gelatina topita in putina apa fierbinte
  • 2 kiwi pentru interior + 1 kiwi pentru décor
  • 1 portocala
  • 1 conserva de ananas
  • 200 gr. Piscoturi
  • 100 gr. Ciocolata de menaj pentru ornat
Portii: 14
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort diplomat cu fructe exotice:

Se pune intr-o cratita pe foc laptele, zaharul si oul si se firb pana se incheaga putin,se ia de pe foc, se amesteca cu gelatin, iar cand se raceste bine se adauga frisca, vanilia si fructele taiate cubulete.
Se pun intr-o cratita speciala de tort (care are fundul detasabil), piscoturile pe margine si o parte din piscoturi se taie bucati si  se pun pe fundul la cratita. Se toarna compozitia in mijlocul cratitei.
Pe deasupra se pun feliute de kiwi. Se da la frigider cca 2 ore pana se incheaga.
Se orneaza cu ciocolata de menaj. Dupa 2 ore il scoatem din frigider si indepartam marginea detasabila a cratitei,astfel tortul ramanand pe tavita. Pana la servire se pastreaza in frigider.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort diplomat cu fructe exotice 6205
retete culinare - Tort diplomat cu fructe exotice 6206
retete culinare - Tort diplomat cu fructe exotice 6208
retete culinare - Tort diplomat cu fructe exotice 6209
retete culinare - Tort diplomat cu fructe exotice 6210
retete culinare - Tort diplomat cu fructe exotice 6211
retete culinare - Tort diplomat cu fructe exotice 6212
retete culinare - Tort diplomat cu fructe exotice 6213

COMENTARII (2)

vivien 1

14.07.2013, 08:59

aratä super delicios dar de ce se väd in pozä 3 ouä cind in retetä este doar unu?

Dariaspeak 1

28.01.2014, 01:39

Poate ca sa iasa mai multa crema ..

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S