Tort diplomat cu fructe exotice

de Lily_Musat in Torturi, 4 Iun 2009 | 24810 vizualizari

 

Racoritor precum o inghetata

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 200 gr. Zahar
  • 200 gr lapte
  • 2 vanilii
  • ½ kg frisca batuta
  • 2 lingurite gelatina topita in putina apa fierbinte
  • 2 kiwi pentru interior + 1 kiwi pentru décor
  • 1 portocala
  • 1 conserva de ananas
  • 200 gr. Piscoturi
  • 100 gr. Ciocolata de menaj pentru ornat
Portii: 14
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort diplomat cu fructe exotice:

Se pune intr-o cratita pe foc laptele, zaharul si oul si se firb pana se incheaga putin,se ia de pe foc, se amesteca cu gelatin, iar cand se raceste bine se adauga frisca, vanilia si fructele taiate cubulete.

Se pun intr-o cratita speciala de tort (care are fundul detasabil), piscoturile pe margine si o parte din piscoturi se taie bucati si se pun pe fundul la cratita. Se toarna compozitia in mijlocul cratitei.

Pe deasupra se pun feliute de kiwi. Se da la frigider cca 2 ore pana se incheaga.

Se orneaza cu ciocolata de menaj. Dupa 2 ore il scoatem din frigider si indepartam marginea detasabila a cratitei,astfel tortul ramanand pe tavita. Pana la servire se pastreaza in frigider.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort diplomat cu fructe exotice 6205
retete culinare - Tort diplomat cu fructe exotice 6206
retete culinare - Tort diplomat cu fructe exotice 6208
retete culinare - Tort diplomat cu fructe exotice 6209
retete culinare - Tort diplomat cu fructe exotice 6210
retete culinare - Tort diplomat cu fructe exotice 6211
retete culinare - Tort diplomat cu fructe exotice 6212
retete culinare - Tort diplomat cu fructe exotice 6213

COMENTARII (2)

vivien 1

14.07.2013, 08:59

aratä super delicios dar de ce se väd in pozä 3 ouä cind in retetä este doar unu?

Dariaspeak 1

28.01.2014, 01:39

Poate ca sa iasa mai multa crema ..

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortellini cu carne si ardei

Tortellini cu...

ieri la 22:27

Tortellini cu prosciuto, ciuperci si sos de rosii, la cuptor

de Rocsi 9

Tortellini cu...

ieri la 20:28

Prajitura cu morcovi, nuci si afine

Prajitura cu...

ieri la 13:10