Tort diplomat cu fructe si piscoturi

de Bucataras in Torturi, 11 Apr 2009 | 83122 vizualizari

 

Tort diplomat cu fructe exotice si piscoturi

 

INGREDIENTE

  • -6 galbenusuri
  • 2 cani de zahar(aprox 250g fiecare)
  • 1 cutie compot de ananas
  • 4 plicuri gelatina dr oetker (50g)
  • 500 ml frisca lichida hulala
  • 200g piscoturi ptr ornarea tortului
  • fructe exotice
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort diplomat cu fructe si piscoturi:

Se bat cele 6 galbenusuri bine, dupa care se amesteca cu cele 2 cani de zahar si sucul din conserva de ananas. Se pun pe foc mic pana la dizolvarea zaharului. Se amesteca bine pana se formeaza o compozitie mai groasa (aproape ca o ciulama). Se ia compozitia de pe foc dupa ce s-a inchegat si se da la rece.

Se dilzolva cele 4 plicuri de gelatina in aprox 200 de ml de apa calduta (se adauga mai putina apa decat ar trebui la cele 4 plicuri pentru a fi siguri ca se va intari compozitia). Aceasta se dizolva prin bain-marie la foc mic. Gelatina dizolvata se amesteca cu “ciulamaua” rece, dupa care compozitia rezultata se amesteca cu frisca lichida batuta in prealabil (frisca se bate cu mixerul pana cand observam ca nu mai cade din castron. Se poate adauga si un pliculet de intaritor de frisca dr oetker daca compozitia care trebuie adaugata in frisca este prea lichida.)

Se toarna compoztia obtinuta din ciulama si gelatina treptat in vasul in care este frisca si se amesteca pana la obtinerea unui “aluat” uniform. Se toarna compozitia obtinuta intr-un vas tapetat cu folie de impachetat transparenta in care am asezat in prealabil fructe si pe margine piscoturi. Compozitia se toarna dupa preferinta in mai multe straturi intre care asezam fructe sau amestecam fructele in prealabil si o turnam pe toata deodata.

Deasupra compozitiei se aseaza piscoturi pana acoperim toata suprafata. Dupa preferinta se pot insiropa usor. Se da la rece cel putin 3 ore. Se rastoarna tortul obtinut pe un platou si se desface folia de plastic. Se poate orna cu frisca dupa preferinta.

 

COMENTARII (13)

oana_pisicutza16 1

18.03.2012, 20:31

foarte bun

Alinutza80 1

26.03.2012, 19:12

arata super

AnyCostescu 1

07.02.2013, 15:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04