Tort Diplomat, cu multa dragoste...

de ela in Torturi, 5 Dec 2011 | 5224 vizualizari

 

in 4decembrie este ziua de nastere a celor mai importante persoane din viata mea:mama si sotul meu.....le-am facut cu multa dragoste un tort si o prajitura

 

INGREDIENTE

  • 400 gr piscoturi
  • 500 gr frisca lichida
  • 2 iaurturi mici mai cremoase
  • 120 gr zahar pudra
  • 2 plicuri gelatina
  • 1 compot ananas
  • 2 cutii compot de mandarine mici
  • 1 plic intaritor de frisca
  • 1 plic aroma coaja de portocale de la dr Oetker
  • 1 fiola esenta vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Diplomat, cu multa dragoste...:

Punem fructele la scurs intr-o sita,dupa ce le-am taiat cubulete.

Batem frisca cu intaritorul de frisca si zaharul pudra,apoi adaugam esenta de vanilie si iaurtul si mai mixam putin.

Gelatina o punem in 50ml suc de mandarine si o lasam 5minute,apoi adaugam inca 300ml suc(de mandarine sau ananas) si punem pe foc,amestecand,pana incepe sa fiarba,oprim focul si lasam sa se raceasca putin,amestecand din cand in cand.Incorpram gelatina in crema,apoi adaugam fructele,praful cu aroma de portocale si omogenizam.

Intr-o forma cu pereti detasabili,punem piscoturi pe margini.Punem piscoturi si pe fundul formei,pe care le insiropam cu suc de fructe,apoi turnam jumate din crema,apoi inca un strat de piscoturi pe care le insiropam,apoi punem restul de crema,nivelam si dam la rece cateva ore.

 

RETETA IN IMAGINI

Tort Diplomat, cu multa dragoste...-0
Tort Diplomat, cu multa dragoste...-1
Tort Diplomat, cu multa dragoste...-2
Tort Diplomat, cu multa dragoste...-3
Tort Diplomat, cu multa dragoste...-4
Tort Diplomat, cu multa dragoste...-5
Tort Diplomat, cu multa dragoste...-6
Tort Diplomat, cu multa dragoste...-7
Tort Diplomat, cu multa dragoste...-8

COMENTARII (43)

ela 1

07.12.2011, 01:04

pofta'n cui,Gaby sa ti-o pui

anomisana 1

06.01.2012, 09:08

Ela, la multi ani, sa-ti aduca anul acesta tot ce-ti pofteste sufletelul tau bun. Tortul arata de zile mari.

ela 1

06.01.2012, 10:52

Anomisana,multumesc la fel

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04