Tort diplomat cu piersici

de anomisana in Torturi, 16 Aug 2011 | 5278 vizualizari

 

Dragele mele, din multele retete din acest sfarsit de saptamana, am ales ca prima pe care v-o ofer sa fie un Tort diplomat cu piersici pe care l-am pregatit dupa inspiratia de moment, cu ce ingrediente am gasit prin casa si cu ce am reusit sa deturnez de la alte preparate, cum ar fi inghetata pe care am amanat-o in ultimul moment pentru saptamana viitoare. Pe 14 a fost ziua de nastere a uneia din cele 2 nase de cununie si desi nu obisnuim sa ne vizitam de aniversari, am decis instant sa-i fac un tort si sa-i facem o vizita surpriza.

 

INGREDIENTE

Ce ingrediente am folosit pentru a prepara reteta de Tort diplomat cu piersici: Blatul  
  • biscuiti petit beure
  • 200 g unt
  • stafide
  • esenta de rom
  Crema 1  
  • 1 budinca de vanilie
  • 400 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 1 plic gelatina
  • 3 linguri de apa
  • 200 ml frisca
  Crema 2  
  • cateva piersici
  • 400 g iaurt
  • 300 ml frisca
  • 300 g zahar
  • 2 plicuri gelatina
  Jeleu de piersici  
  • cateva piersici
  • cateva linguri de zahar
  • 1 plic gelatina
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort diplomat cu piersici:

Iata cum am preparat reteta de Tort diplomat cu piersici

Blatul

Am topit untul in cuptorul cu microunde. Am pus stafidele la inmuiat in putina apa cu esenta de rom. Pana s-a racit putin untul am sfaramat biscuitii in robot. La sfarsit am adunat toate ingredientele intr-un castron si le-am amestecat pana s-au inmuiat biscuitii. Am tapetat o cratita cu folie alimentara si am pus compozitia de biscuiti, apoi am presat-o cu o lingura. Am pus totul la rece. Pana s-a racit blatul, am preparat prima crema.

Crema 1

Am preparat budinca dupa indicatiile de pe plic. Pana s-a racit budinca am pus gelatina la inmuiat in 3 linguri de apa si am batut frisca. Apoi am taiat marunt cateva piersici. Am amestecat apoi budinca cu piersici, apoi am adaugat frisca iar la sfarsit in fir subtire, gelatina incalzita putin la microunde. Am turmat crema peste blat si am dat iar la rece. Pana s-a racit totul, am preparat crema 2.

Crema 2 

Am taiat marunt cateva piersici. Am amestecat iaurtul cu zahar pana s-a topit zaharul. Am adaugat piersicile, apoi frisca batuta, iar la sfarsit, gelatina preparata ca la prima crema. Am turnat si crema asta peste prima crema si am dat la rece. Dupa cateva ore, am preparat jeleul.

Jeleu

Piersicile le-am maruntit in robot, apoi le-am pus la fiert cu zahar, pana s-a topit zaharul. La sfarsit am adaugat gelatina si am turnat usor cu lingura pe suprafata tortului. 

 

TIPS-URI

1

nu am avut timp sa tin tortul la rece intre  etape, asa ca l-am tinut in congelator

2

crema 2 este mai densa, asa ca ar trebui fie sa o puneti prima pe blat, fie sa reduceti cantitatea de gelatina (eu v-am redus oricum cantitatea de gelatina, caci reteta mea era cu 3 plicuri de gelatina)

3

ar fi fost bine daca as fi avut 2 feluri de fructe, cate unul pentru fiecare crema, sau sa fac macar cremele in culori diferite

4

piersicile le-am inmuiat putin dandu-le intr-un clocot cu putin zahar si apa

5

am inlocuit untul cu margarina de data asta, ca era mai la indemana decat sa ies din casa la 7 dimineata

RETETA IN IMAGINI

Tort diplomat cu piersici-0
Tort diplomat cu piersici-1
Tort diplomat cu piersici-2
Tort diplomat cu piersici-3
Tort diplomat cu piersici-4
Tort diplomat cu piersici-5
Tort diplomat cu piersici-6
Tort diplomat cu piersici-7
Tort diplomat cu piersici-8
Tort diplomat cu piersici-9
Tort diplomat cu piersici-10
Tort diplomat cu piersici-11
Tort diplomat cu piersici-12
Tort diplomat cu piersici-13
Tort diplomat cu piersici-14
Tort diplomat cu piersici-15
Tort diplomat cu piersici-16

COMENTARII (18)

SENO

SENO 1

18.08.2011, 21:04

Rux

Rux 1

18.08.2011, 22:48

Felicitari... delicios!

anomisana

anomisana 1

21.08.2011, 23:45

Criss, Seno, Ruxy, mai este si pt voi cate o felie

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!