Tort diplomat cu portocale

de Oana in Torturi, 10 Ian 2011 | 16857 vizualizari

 

Inventie pe moment, pofta de "ceva" dulce :)

 

INGREDIENTE

  • piscoturi
  • Crema:
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri zahar brun
  • o lingura cu varf amidon
  • un pahar plin cu suc proaspat de portocale
  • coaja rasa de la o portocala
  • 250 ml frisca lichida
  • 1 plic gelatina
  • Sirop:
  • 100 ml cappuccino
  • 100 ml suc proaspat de portocale
  • Decor:
  • 2-3 portocale
  • 1 plic tort gelee dr. oetker
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort diplomat cu portocale:

Galbenusurile se amesteca cu zaharul si cu amidonul cu un tel, apoi se incorporeaza sucul de portocale si se pune la foc miiiiiic, amestecand continuu pana se ingroasa. Se lasa apoi la racit. Gelatina se hidrateaza cu cateva linguri de apa rece, apoi se incalzeste 2-3 secunde la microunde si se incorporeaza in crema. Cand este rece se adauga coaja de portocala. Se bate frisca si se amesteca cu crema de portocale pana se obtine o crema omogena.

Cappucinno rece si sucul de portocale se amesteca, se inmoaie rapid cate un piscot in sirop, doar pe o parte (partea care va fi in "contact" cu crema) si se aseaza intr-o forma de tort cu pereti detasabili. Piscoturile se aseaza de jur imprejurul formei si la baza, se adauga apoi toata crema si se lasa 15 minute la rece. Se scoate apoi tortul din frigider si se mai aseaza un strat de piscoturi insiropate deasupra.

Portocalele de decor se curata de coaja si  de pielita alba, apoi se taie rondele. Se aseaza peste piscoturi si deasupra se toarna jeleul transparent preparat dupa instructiunile de pe pachet.

TIPS-URI

1

Pentru o arma deosebita, adaugati in crema, alaturi de sucul de portocale si 50 ml vin dulce.

2

Siropul pentru inmuiat piscoturile se poate face din apa cu zahar in care fierbeti si cateva coji de portocale.

3

Daca va ramane sirop il puteti folosi pt. prepararea jeleului de deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat cu portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort inima de cafea