Tort diplomat cu portocale

de Ela68 in Torturi, 6 Feb 2013 | 50587 vizualizari

 

Pentru iubitorii de fructe, acest tort clasic este un adevarat deliciu.Oricine-l poate face alegandu-si combinatia perfecta.
Astazi, am preferat portocalele !

 

INGREDIENTE

  • 6 galbenusuri
  • esenta vanilie ( folosesc esenta facuta in casa )
  • 250 gr zahar
  • 600 ml lapte
  • 2 pliculete gelatina - 20 gr
  • 5 portocale
  • 1 cutie compot de ananas
  • 1 borcan compot piersici
  • 250 gr piscoturi
  • 350 ml frisca lichida
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort diplomat cu portocale:

Se freaca galbenusurile cu zaharul pana ce acestea se albesc.Adaugam laptele si  punem compozitia la Bain-Marie amestecand continuu pana incepe sa se ingroase.Hidratam gelatina in 4-5 linguri de apa rece.Punem 10 secunde la cuptorul cu microunde, astfel incat sa nu se mai simta granulatia, sa fie bine topita si o turnam peste amestecul fierbinte de lapte si oua, amestecand energic pana la incorporarea completa.Se lasa la racit, se bate frisca si se incorporeaza in crema. Tapetam cu folie transparenta o forma cu pereti detasabili cu diametrul de 22-24 cm pe care o imbracam cu felii de portocale. Am dat 10 minute la congelator sa fiu sigura ca s-au lipit si nu se deplaseaza de la locul lor.Turnam peste portocale jumatate din crema si  presaram ananasul taiat cubulete. Adaugam si restul de crema peste ananas, apoi piersicile taiate bucatele mici. (la acest tort n-am folosit piersici, insa mi-am dat seama ca ar fi fost exceptional daca le-as fi folosit, de aceea le-am adaugat la ingrediente)

Asezam deasupra un strat de piscoturi pe care le insiropam cu siropul de la compotul de ananas si dam la frigider pana ce crema se intareste.Se rastoarna apoi pe un platou si se desprinde folia transparenta.

TIPS-URI

1

Se pot folosi multe combinatii de fructe de sezon ( banane, kiwi, piersici, gref, etc ), iar design-ul este optiunea fiecaruia.

2

Recomand folosiera unei forme cu diametrul de 22-24 cm. Eu am folosit de 26 si nu a fost crema indeajuns sa umple forma.

3

La urmatorul tort, voi inlocui piscoturile cu un pandispan subtire, eventual alta foaie de pandispan si intre cele doua creme, astfel incat fructele sa nu migreze dintr-o parte in alta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat cu portocale" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort diplomat