Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Este un tort usor de facut care l-am pregatit pentru majoratul meu. mi-a luat ceva timp sa il fac dar rezultatele au fost pe masura.
Pentru charlota:
Pentru prima parte se amesteca 6 galbenusuri de ou + o cana de zahar + 200 ml lapte si varful de sare, la foc mic pana se incheaga si se da dupa aceea la racit.
Pentru Gelatina
Plicurile de gelatina se golesc intr-un castronas si se adauga o cana de zeama sau compot de la fructe. Dupa ce s-a inchegat se pune la topit gelatina intr-un vas cu apa oparita sau se poate pune foarte bine intr-o craticioara micuta pe foc . Dupa ce se topeste amestecul si gelatina devine lichida se pune si ea putin la racit, altfel riscam sa se topeasca prima crema.
Cand ambele s-au racit putin, intr-atat sa nu mai friga, ci sa fie caldute se amesteca.
Intre timp:
Cele doua creme se amesteca treptat intr-un castron mai mare cu tot cu fructe si compozitia se toarna in forma.
Se baga la frigider trei ore , timp in care se incheaga si ia forma dorita.
Dupa ce l-am scos din frigider se rastoarna pe un platou si se scoate punga de pe el ( punga are rolul sa nu se lipeasca de tava compozitia).
Pentru ornare:
Plicurile de frisca se amesteca cu lapte 3 plicuri + 300 ml lapte + 3 plicuri intaritor de frisca. Se bate cu mixerul si se orneaza tortul cu ea pe margini si deasupra
Pentru trandafiri :
Se amesteca o lingurita sau 2 de miere la 3-4 de lapte praf, se pun cantitati in functie de cati trandafiri vreti sa faceti.
Ca totul sa arate si mai delicios se pune topingul de ciocolata.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult