Tort diplomat de mere

de vio_dreams in Torturi, 17 Sep 2014 | 17916 vizualizari

 

Un tort simplu, fara pretentii, insa incredibil de bun si racoros ! Creeaza dependenta!

 

INGREDIENTE

pentru blat :

  • 3 oua
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingurita praf copt

pentru crema:

  • 1 kg mere dulci-acrisoare
  • 200 gr zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 3 plicuri gelatina

ptr decor:

  • 200 ml frisca lichida
  • 1 plic intaritor frisca
  • 1 lingurita scortisoara
Portii: 12
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort diplomat de mere:

Pentru blat batem ouale cu zaharul pana ce devin cremoase.Adaugam faina si praful de copt si omogenizam. Turnam compozitia in forma de tort tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mic pana se rumeneste.

Curatam merele de coaja si scoatem cotoarele. Le taiem feliute si le punem intr-un vas.

Adaugam apa cat sa le acopere, zaharul si scortisoara. 

Fierbem pana se inmoaie merele. Obtinem un compot de mere din care  oprim deoparte 100 ml zeama .

Dupa ce sa racesc le bagam la blender si le facem piure.

Punem blatul pe un platou si punem in jurul lui inelul reglabil pentru tort. Insiropam cu zeama de compot.

Piureul de mere il amestecam cu gelatina dizolvata conform indicatiilor de pe ambalaj .Il turnam peste blat.

Batem frisca cu pliculetul de intaritor si intindempeste crema.

Dam la rece cateva ore  (de preferat sa se lase peste noapte) apoi indepartam inelul din jurul tortului.

Presaram deasupra scortisoara si taiem felii. 

 

RETETA IN IMAGINI

Tort diplomat de mere-0
Tort diplomat de mere-1
Tort diplomat de mere-2
Tort diplomat de mere-3
Tort diplomat de mere-4
Tort diplomat de mere-5
Tort diplomat de mere-6
Tort diplomat de mere-7

COMENTARII (9)

reisnaor_2006

reisnaor_2006 1

25.09.2014, 15:14

ce bine arata

Panacris

Panacris 1

26.09.2014, 21:28

elida

elida 1

14.12.2014, 08:52

L-am facut!! E super!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!