Tort Dobos

de Lau in Torturi, 10 Ian 2015 | 5105 vizualizari

 

Multumesc Timea pentru reteta

 

INGREDIENTE

  • Foi
  • 6 oua
  • 120 g zahar
  • 120 g faina
  • 40 g unt
  • sare
  • coaja de lamaie
  • Crema
  • 3 oua
  • 200 g zahar
  • 100 g ciocolata
  • 250 g unt
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri zahar pudra
  • 2 linguri nuca macinata
  • Caramel
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita unt
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Dobos:

Foi - intr-un bol mixam albusurile cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, adaugam treptat zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa,

Galbenusurile le mixam cu untul topit si racit, adaugam peste spuma de albusuri si amestecam cu o spatula, adaugam faina, coaja de lamaie si amestecam pana ce se omogenizeaza

Tapetam tava de la aragaz cu hartie de copt, turnam 1/2 din compozitie si dam la cuptorul incalzit cca 15 min, scoatem din tava foaia si lasam sa se raceasca.

Repetam si cu a 2 foaie la fel.

Dupa ce s-au racit foile le punem una peste alta si le taiem in 3 

Crema - intr-un vas amestecam galbenusurile cu zaharul si punem pe baie de aburi pana ce se topeste zaharul, luam de pe foc si mixam galbenusurile,

In alt vas topim ciocolata cu lingura de unt pe baie de aburi, apoi o adaugam peste crema de oua, adaugam si nuca macinata.

Mixam untul cu zaharul pudra si cu cacaoa pana devine cremoasa, adaugam treptat peste crema de galbenusuri,

Asamblare-asezam prima foaie-crema-repetam cu restul de 4 foi.

Imbracam tortul in crema, facem moate deasupra atatea cate felii avem si dam la rece,

Pe foaia care am oprit-o cu varful unui cutit trasam linii (eu am ales triunghi)

Caramel - topim zaharul cu lingurita de unt (avem grija sa nu il ardem) si turnam deasupra la foaie, il intindem si cu cutitul trecut prin unt taiem fiecare bucata.

Cu ele decoram tortul (eu ales pe fiecare bucata sa ung cu ciocolata pe partea mai lata)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Dobos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

T I M E A 1

10.01.2015, 23:08

Ma bucur ca ti-a placut

dantes 1

11.01.2015, 11:40

Delicios!

Lau 1

11.01.2015, 15:41

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de unt si nuca