Tort Dobos

de Pasiune pentru bucatarie in Torturi, 24 Iun 2010 | 8867 vizualizari

 

Am revenit dupa o perioada de 3 sapt!M-am mutat si nu am avut acces la internet,dar am gatit si o sa va arat si voua ce bunatati am facut!prima dovada:))

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • -8 oua separate
  • -8 linguri  zahar
  • -10 linguri faina
  • -1 praf de sare
  • Crema:
  • -4 oua
  • -170 g zahar
  • -2 pliculete zahar vanilat
  • -100 g ciocolata
  • -200-250 g unt
  • -esenta de rom

 

Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Dobos:

Foi:

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul aprox 10 min pana devine o compozitie cremoasa,se adauga faina si se incorporeaza albusurile batute spuma cu un praf de sare.Compozitia rezultata se imparte in 6 parti si se coc 6 foi intr-o forma de tort(24 cm) aprox 6-10 min fiecare.

Crema:

Ouale se mixeaza cu zaharul si se pune intr-un vas la bain marie impreuna cu ciocolata rupta bucati si se amesteca la foc mic pana se ingroase,apoi se pune intr-un vas cu apa rece sa se raceasca.Untul se freaca spuma si se adauga cremei racite,apoi se lasa la frigider.Cand este fff rece se mixeaza din nou pana devine o crema fina.

Foile se ung cu un strat de crema.O foaie se taie in triunghiuri care vor fi imbracate in zahar ars(1/2 cana de zahar se topeste si se acopera fiecare triunghi.Ultimul strat va fi de crema peste care se pun triunghiurile acoperite cu zahar.Se lasa la rece pana a doua zi pentru a se inmuia foile.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort Dobos 38677
retete culinare - Tort Dobos 38678
retete culinare - Tort Dobos 38679
retete culinare - Tort Dobos 38680

COMENTARII (19)

lacrimioara 1

23.09.2010, 20:54

arata senzational imi amintesc cand eram mica mancam prajitura asta si e super o so fac

adry88 1

07.07.2011, 17:24

ale_alyanna 1

21.09.2013, 19:36

hmm iami

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L