Tort "dobos" cu blat de biscuiti si crema de ciocolata

de Doinavar in Torturi, 7 Feb 2013 | 19734 vizualizari

 

Nu-i chiar dobos-dobos, seamana foarte mult si unde mai spui ca se face extra-super-foarte usor. Cu crema n-ai nicio problema, iar cu blatul nu-ti bati capul nici atat.

 

INGREDIENTE

  • 500 g biscuiti simpli (sa aveti cativa de rezerva, ca nu se stie cum se umple forma)

pentru crema:

  • 500 ml frisca proaspata
  • 500 g ciocolata neagra
  • 200 g unt (margarina)
  • 5 ml esenta de rom

pentru sirop:

  • 2 linguri zahar
  • 70 ml apa
  • 5 ml esenta ro
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "dobos" cu blat de biscuiti si crema de ciocolata:

Crema se prepara foarte rapid si usor, dar trebuie facuta cu o zi inainte, ca sa se intareasca la frigider. Puneti intr-o craticioara, la foc mic, frisca nebatuta, iar dupa cateva minute, cand se incalzeste, adaugati toata ciocolata rupta in patratele si amestecati cu un tel micut pana se topeste. Adaugati unul taiat bucati si esenta de rom, amestecand in continuare cu telul. Dupa vreo doua minute luati craticioara de pe foc si amestecati in continuare pana omogenizati perfect crema. Este moale, dar se intareste perfect in cateva ore la frigider.

Imbracati o forma (tava de chec, craticioara, forma de tort patrata sau rotunda, etc.) cu folie de aluminiu si ungeti-o putin cu ulei sau unt. Se lucreaza mai usor cu forme dreptunghiulare.

Asezati biscuiti pe margini si primul strat pe fundul formei. Inainte de a aseza fiecare biscuit, inmuiati-l scurt in siropul preparat din zahar ars, apa si esenta de rom. Intindeti un strat de crema cam de 5-6 mm grosime, continuati cu biscuiti insiropati, din nou crema si tot asa pana incheiati cu un strat de biscuiti. Pastrati crema pentru imbracat tortul.

Dati forma la frigider pentru 3-4 ore, apoi puteti rasturna tortul pe un platou. Indepartati folia, imbracati-l in crema si decorati cu frisca, bombonele colorate, ciocolata alba, jeleuri, fructe confiate, trandafiri de zahar sau ciocolata, etc.

TIPS-URI

1

Crema va ia maximum 5 minute, iar montarea tortului inca 15-20 de minute din timpul dumneavoastra pretios. Rezultatul – ca un tort la care ai fi lucrat jumatate de zi.

2

Daca nu e pentru copii, puteti adauga si doua-trei lingurite de ness in sirop.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "dobos" cu blat de biscuiti si crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort de clatite