Tort doua inimi gemene

de luminita20_2006 in Torturi, 15 Feb 2011 | 3156 vizualizari

 

Un tort delicios, pentru indragostiti si nu numai :P, realizat intr-un timp relativ foarte scurt, fara pasta de zahar ornat cu crema.Chair daca exteriorul nu este foarte reusit(isi merita scuzele e facaut la o ora f. tarzie) interiorul e foarte foarte bun.

 

INGREDIENTE

  • Blat 1:
  • -3 oua
  • -200 gr zahar
  • -200 gr smantana
  • -300gr faina
  • -1 praf de copt
  • - 1 plic capucino/ 3 in 1
  • Blat 2:
  • -100 gr unt
  • -3 oua
  • - 150 gr zahar
  • - 50 ml lapte
  • -250 gr faina
  • - 1lingura mac
  • -1 praf de copt
  • Crema 
  • - 3 oua
  • - 300 ml lapte
  • -2 linguri amidon
  • -200 ml frisca
  • -50 ml sheridan's
  • - 1 plic gelatina
  • - clorant rosu
  • sirop:
  • -100 ml apa
  • -100 gr zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort doua inimi gemene:

Blat 1: se bat ouale cu zahar se aduga smantana, faina amestecata cu praf de copt si capucino se amesteca bine sa se omogenizeze se da la cuptor 35-40 min. se face testul cu scobitoarea.

Blat 2: se bat ouale cu zahar se aduga untul topit, laptele, faina cu praf de copt, maxul . Se coace ~ 35 min se face testul cu scobitoarea.

Crema: se amesteca galbenusurile cu amidon , zahar si un pic de lapte se pune pe foc se mesteca sa nu se lipeasca cand se ingroase (dupa ce da in clocot) se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Frisca se bate. Se amesteca crema de oua cu gelatina hidratata (dupa intructiunile de pe ambalaj) cu frisca, albsurile batute bine, si sheridan's.

Se impart blaturile in doua se insiropeaza se pune crema mai mult de jumate apoi al doilea blat. In crema ramasa se pune colorant si cu aceasta se imbraca tortul.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tort doua inimi gemene-0
Tort doua inimi gemene-1
Tort doua inimi gemene-2

COMENTARII (22)

mamaieelena 1

16.02.2011, 16:44

ce ingenios ? frumos,frumos

mirela0911 1

17.02.2011, 21:10

ce frumos e, si delicios

gaby_gabytza 1

25.08.2011, 11:30

ai o inima ff mare mai ales k e dubla,foarte frumos

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04